Toyota, Subaru ile birlikte geliştirilen yeni bir EV’ye özgü platforma dayanan ilk model olacak yepyeni bir elektrikli SUV modelinin ortaya çıktığını doğruladı. Japon otomobil üreticisi Toyota, yeni e-TNGA platformuyla ilgili daha fazla ayrıntıya yer verdi. Bununla birlikte stilize bir silueti gösteren başka bir resim yayınladı. Diğer otomobil üreticileri de dahil olmak üzere EV platformları artık elektrikli araç segmenti için yatırım ve üretimleri devam ediyor.

Toyota EV Platformunda Elektrikli SUV

RAV4 ile benzer bir boyuta sahip olacak ancak büyük olasılıkla daha kısa çıkıntılarla birlikte daha uzun bir dingil mesafesine sahip olacak. Bu otomobil tamamen yeni elektrikli Toyota SUV, dünya çapında satışa sunulacak şekilde tasarlandı. Bu elektrikli platforma dayalı SUV Toyota’nın Japonya’daki ZEV fabrikasında üretilecek. Şirket, önümüzdeki birkaç ay içinde yeni EV’sinin nihai üretim versiyonunun ön izlemesini yapmayı hedefliyor.

Toyota EV Platformunda Elektrikli SUV
Toyota EV Platformunda üretilecek elektrikli SUV

Toyota, yeni esnek e-TNGA platformunun önden, arkadan ve dört tekerlekten çekişi barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Toyota platforma dayalı SUV farklı segmentlerden modellere uyacak şekilde çok çeşitli farklı boyutlarda pil paketlerine sahiptir. Ayrıca aracın elektrik motorları barındırabileceğini söyledi. Toyota paralel olarak bireysel modellerin geliştirileceğini söyledi. Yeni SUV modeli, yeni mimariyi kullanacak altı yeni EV’den ilki olacak.

Yeni e-TNGA tabanlı modellerin geri kalanı daha küçük bir crossover, büyük bir SUV, bir sedan ve bir MPV içerecek. Yeni elektrikli Toyota SUV, Subaru’dan bir kardeş modeli de alacak. Bu model Ocak ayında daha önce tanıtıldı ve ‘Evoltis’ olarak adlandırıldığı söyleniyor.

Toyota EV Platformunda Elektrikli SUV
Toyota EV Platformunda üretilmiş elektrikli model araç

Toyota ZEV Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Koji Toyoshima, “Toyota, önümüzdeki aylarda tamamen yeni bir orta boy SUV’nin önizlemesini yaparak yakında çıkacak olan pilli elektrikli portföyünün sunumunda bir sonraki adımı atacak” dedi. Ayrıca “E-TNGA teknolojisinin çok yönlülüğü ve esnekliği, sadece bataryalı elektrikli değil. Aynı zamanda sürüşü heyecan verici ve bakması güzel araçlar tasarlamamıza ve yaratmamıza olanak tanıyor.” ekledi.

Önümüzdeki 10 Yılın En Başarılı EV’lerini Üretecek 5 Küresel Platform

İkinci El Toyota İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here