Türkiyede kompakt suvlar yaygınlaşmaya başlasa da bu Amerikan başyapıtı Cadillac XT4 diğer modeller kadar ön planda değil. Ama yurt dışında oldukça popüler bir model olmak için bu aracı piyasaya çıkaracaktır.

Geçtiğimiz 7 aydaki olumsuz satış grafiklerinden sonra özellikle Avrupa da ciddi düşüşler yaşayan Cadillac bu modeliyle tekrardan piyasaya hükmetmeyi planlayacak.

 Cadillac XT4 : Motor Seçenekleri

Sınıfındaki araçlar da olduğu gibi, şimdilik XT4 turboşarjlı 2.0 litrelik dizel dört silindirli bir motorla standart olarak gelecek. İleri ki zamanlarda 2.0 benzinli olanları da piyasaya sürülecek gibi gözüküyor . 230 beygir güç ile 350 Nm tork üreteceği tahminler arasında. Cadillac’ın bu motoru 237 beygir güç üretecek. Dört tekerlekten çekişli otomatik ve önden çekişli standart donanım olarak kullanıcılara sunulacak.

9 ileri tam otomatik şanzımana sahip bu kompakt suv anında güç ve performans sağlamaya yardım edecek.

Görünüş ve İç Mekan

cadillac xt4

Cadillac XT4 üç farklı görünüşte karşımıza gelecek  : Lüks , Premium Lüks ve Spor . Her araba modelinde olduğu gibi bazı özellikleri giriş seviyesinde göremeyebilirsiniz. Lüks ve premium lüks modelinde 18 inçlik jantlar , Spor modelinde ise 20 inçlik jantlar bizleri karşılayacak. Anahtarsız eller serbest bagaj açma özelliği tüm modellerinde olacak.

İç Mekan

Orta konsola konumlandırılmış rotary bilgi-eğlence kumandası ile araç için gerekli tüm özellikleri kullanabileceksiniz.  Araçta dikkat çeken bir özellikte hemen hemen her şeyine kablosuz bağlantı yapılabilmesi. Koltuklarına gelecek olursak 1. sınıf deriden özel işçilik ile tasarlanmış ve suvların vazgeçilmez olanı masajlı koltuklarla bizle birlikte olacak.

Emniyet & Güvenlik

cadillac xt4

Güvenliği öncelikle fren yardımıyla sunmuş Cadillac. Acil durum freni ile 50 mil/s hızın altında öndeki aracı algılayarak otonom olarak frenleme yapabilmekte. Yukarıda belirtmiş olduğum masajlı koltuklara gelişmiş çarpışma sistemi tasarlanmış. Olası kazalardan önce darbelerin geleceği taraftan, sürücü önceden titreşim sayesinde uyarılarak güvenli sürüş deneyimi sunacak.

Fiyatları ise Avrupa pazarında 35.795 dolardan başlaması bekleniyor.

 

2. El Cadillac SUV Modelleri için Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here