Porsche Motorsport, 2021’de yarışacak 992 nesli olacak olan yeni 911 GT3 Cup otomobilini tanıttı. Porsche’nin yeni nesil 911 GT3 aracını uzun süredir Porsche motorspor hayranları tarafından merakla bekleniyordu. Tahmin ediyoruz ki Porsche yeni gen ile rakiplerine meydan okuyacak ve birçok açıdan yarışacak.

Porsche Yeni Nesil 911 GT3 Yarış Arabası

Resimde görülen prototip, Porsche’nin tek markalı serisinin düzenleneceği birçok ünlü yarış pistinin ana hatlarını kapsayan özel bir siyah-beyaz kaplamaya sahip. Yeni Nesil 911 GT3 Cup Racer yol modeliyle aynı arka lambalara sahiptir. Ayrıca LED ışık çubuğu sayesinde 992-gen modeli olarak hemen tanınabilir.

Daha önce Carfection’dan Henry Catchpole ile özel bir önizlemede, Porsche GT yöneticisi, yeni otomobilin Nurburgring çevresinde “yıkıcı derecede hızlı olduğunu söyleyerek 992 tabanlı GT3’ün ilk bilgisini paylaşmıştı. Preuninger artık kanadın tüm alt yararlanabilir olarak, onların seçiminin sadece kendi aerodinamik faydalarına dayandığını söyledi. “Küçük ördek kuyruğu spoyleri ile birleştiğinde, aşırı bir hücum açısı olmadan çok fazla yere basma kuvveti yapabiliriz, bu da aracı yavaşlatır. Bu arabanın Otobanda da hızlı olmasını istedik.” diyor.

Porsche Yeni Nesil 911 GT3 Yarış Arabası
Porsche 911 GT Cup

Bu bir yarış arabası olduğundan, 991-gen 911 RSR’ye çok benzeyen, kuğu boynu dikmeleri ve geniş uç plakaları ile tamamlanmıştır. Aracın yükselen bir arka kanat da var. Bu devasa kanadı tamamlayan büyük bir ördek kuyruğu spoyleri, ayrıca yarışçının bastırma kuvvetini daha da artırmak için belirgin bir difüzörün ana hatlarını da görebiliriz.

Eski 991 nesil GT3 Cup, 7.500 rpm’de 460 hp dışarı pompalayan doğal emişli 3,8 litrelik altı silindirli boxer motora sahiptir. Bu model, yıldırım hızında vites değiştirmeleriyle bu senaryoda kesinlikle yardımcı olan yedi vitesli PDK şanzıman ile donatılmıştır. 992 modelinin bazı güncellemelerle mi yoksa tamamen yeni bir güç aktarım mekanizmasıyla aynı motora sahip olup olmayacağı belli değil. Durum ne olursa olsun, yarış kısıtlamaları, yeni Kupa yarışçısının, aynı zamanda hemen köşeyi dönerken yol arabası olan GT3’e kıyasla biraz daha aşağı olduğu anlamına gelecektir. 991 nesil Porsche 911 GT3 gezegendeki en çok beğenilen pist odaklı spor arabalardan biridir.

Doğru bir yarış arabası olarak Porsche’nin frenlerde ve şaside önemli değişiklikler yapması kaçınılmazdır. Ayrıca, takla kafesi, emniyet yakıt deposu ve yangın söndürme sistemi dahil olmak üzere bir yarışçıdan bekleyebileceğiniz tüm zorunlu güvenlik yükseltmelerini içerecek.

İkinci El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here