Geleneksek Yakıtlara Alternatif; Porsche Sentetik Yakıt Üretecek

Birçok ülkede hükümet düzenlemeleri, çok uzun zamandır bilip kullandığımız motorları geri plana atmaya başladı. Artık yeni üretilen arabalarda elektrik ya da hidrojen öne çıkmaya başladı ve sıkça önümüze geliyor. Güçlü markanın umut verici bir alternatif yakıt çözümü var. Porsche sentetik yakıt üretmeye başlayabilir.

“% 100 yenilenebilir enerji ile üretilen sentetik yakıtların gelecekte önemli bir unsur olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.” Porsche CEO’su Oliver Blume. ”Bu nedenle araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz ”dedi. “Şimdiye kadar ürettiğimiz arabaların % 70’i hala yolda ve uzun yıllar boyunca yanmalı motorlarla çalışan arabalar olacak” diye ekledi.

porsche sentetik yakıt

Proje Hala Erken Başlangıç Aşamalarında

Proje erken aşamada olmasına rağmen, Blume, hidrojen üretilerek, havadan karbon yakalayarak ve bu iki elementi birleştirerek metanol sonucunu alacak; daha sonra dönüştürülerek benzin yerine geçecek bir yakıtın taslağını çizdi. Sera emisyonlarını kontrol altında tutmak, rüzgar ve güneş enerjisini kullanarak sentetik yakıt üretmeyi gerektirecektir. Bu nedenle fabrikalar öncelikle rüzgarlı ve yıl boyunca güneşli olan bölgelerde kurulacaktır.

Sentetik yakıt, örneğin saf hidrojene göre büyük bir avantaj sunar: Taşıma sırasında soğutulmasına veya basınçlandırılmasına gerek yoktur. Örneğin teoride Porsche, yakıtından birkaç bin galonluk bir tanker römorkuna döküp kamyonu dağıtıma gönderebilir. Ve bunu dağıtmak, sıfırdan bir altyapı oluşturmayı gerektirmez, çünkü sürücüler onu mevcut benzin istasyonlarından satın alabilirler.

Blume, “Hala sahip olduğumuz tek sorun, litre başına 10 doların üzerinde olan fiyat” dedi. Ekibi, maliyetleri litre başına 2 doların altına düşürmek için çalışıyor.

Bu arada geliştirme çalışmaları devam ediyor ve erken test sonuçları umut verici gözüküyor.

porsche yakıt

Klasik Porsche Araçlarını Yollarda Tutmak Önemli Bir Amaç

“993 serisinden tarihi 911’leri çalıştıran ve çok iyi sonuçlar veren bir pilot programımız var. Ayrıca ortaklar arıyoruz. Teknolojiyle ilgilenecekler ve sonunda yakıtı üretecekler. Görevimiz, bu yakıtların yanmalı motorlarımızda çalışabilmesi için doğru spesifikasyonları bulmak olacak ”dedi Blume.

Klasikleri çalışır durumda tutmak, bu konuda dikkat çeken unsurlardan durumundan biri. Bu araştırmalar, yarış arabalarına güç sağlamak için sentetik yakıt kullanma olasılığını ortaya çıkardı. Çünkü yarış pistlerinde benzin fiyatı çok da önemli bir faktör sayılmıyor.

2020 porsche modelleri

Porsche, serisini elektrikli hale getirmeye kararlı, küresel olarak sattığı arabaların en az yüzde 50’sinin 2025 yılına kadar elektrikli (hibrit veya elektrikli) olacağını öngörüyor. Blume, sentetik yakıt teknolojisindeki bir atılımın planlarını değiştirmeyeceğini vurguladı. “Belirtilmesi önemli olan, sentetik yakıtların elektromobilitenin yerini almayacağıdır; Birbirini destekleyen elementler.” diye açıkladı.

“Bence fiyatı düşürmek için birkaç yıla ihtiyacımız var ve çok gerçekçi bir tahmin, sentetik yakıtımızın yaklaşık 10 yıl içinde halka açık olabileceğidir. Hala gidecek uzun bir yol var ama bunu yapmaya, kendinizi yeniden keşfetmeye, yatırım yapmaya ve teknolojiyi geliştirmeye başlamalısınız. Bence büyük bir potansiyel olacak, ”diye bitirdi Blume.

 

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here