Porsche Taycan modelinin 100.000. örneğini üretti. Bu örneğe firma Neptune Blue Turbo S adını vermiş. Bu modelin sahibi ise İngiltere’den.

Porsche Taycan Hakkında

Porsche 100.000. elektrikli Taycan modelini ürettiğini duyurdu. Bunun yanı sıra Porsche bu zamana kadar Taycan modelleriyle çok mesafe kat eden kullanıcılarının haberlerine de yer verdi.

Başlangıçta Porsche performans anlamında tamamen elektrikli bir araç yapması endişeye sebep olmuştu. Bu yüzden Porsche elektrikli araç üretme konusunda çekingen davranmıştı.

Ancak firma tamamen elektrikli araç dünyasına giriş yaparak tüm bu şüpheleri ortadan kaldırdı.

Taycan, firmanın sedan kategorisinde performans olarak öne çıkan modellerinden biri. Bunun yanı sıra bu model firmanın en çok satan araçlarından bir tanesi. Firma geçtiğimiz yıl dünya çapında 300.000 adetten fazla araç satışı gerçekleştirdi.

Bunların 41.296 adeti ise elektrikli Taycan modeliydi. Bu başarıdan dolayı firma elektrikli araç satışını hızlandırmaya ve 2025 yılına kadar araç satışlarının yarısını elektrikli yapmaya karar verdi.

2030 yılına kadar ise firma araçlarının %80’ini elektrikli yapmayı planlıyor.

Model Line Taycan Başkan Yardımcısı Kevin Giek ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Yarı iletken kıtlığı ve değişen Covid durumunun yarattığı zorluklara rağmen, üretim tarihinde dönüm noktasına bu kadar hızlı ulaştığımı için çok mutluyuz. Taycan ile  elektrik çağına kesinlikle başarılı bir şekilde giriş yaptık.”

Firma ayrıca Amerika, Çin ve İngiltere-İrlanda’nın en popüler yerler olduğu yerler olduğunu söyledi.

Porsche’un Paylaştığı Taycan Sahipleri ve Yorumları

İlk Porsche Taycan’ın çıkışından bu zamana kadar bazı Taycan sahipleri de 100.000 km yol yaptı. Taşımacılık girişimcisi olan Jean-Hubert Revolon, Taycan 4S’i ile Avrupa’yı boydan boya kat etmiş durumda.

Bu da günde 1200 km yol yaptığı anlamına geliyor. Revolon Taycan 4S’i Ağustos 2020 tarihinde satın almış. Bu tarihten itibaren bu araçla 188.000 km’den fazla yol kat etmiş.

Revolon arızalı süspansiyon sensörü dışından elektrikli Porsche Taycan 4S’in kusursuz çalıştığını ifade etti. Ayrıca onun kullandığı en güvenilir araç olduğu da söyledi.

Porsche tutkunu Guillaume Takvorian da ise Porsche 911 var ama elektrikli Taycan’ın cazibesine kapılmış. Eczacı olan Takvorian şunları söyledi:

“911 Targa’mın sesini seviyorum. Ama uzun mesafede Taycan’daki sessizlik çok hoş. Taycan’ı sürmek çok eğlenceli.”

Marsilyalı Volcano Grey ise Taycan 4S’i tesadüfen satın almış. Hızlı bir test sürüşünün ardından bu modele hayran kalmış. Haziran 2020 senesinde aldığı bu modelle 113.000 km’den fazla yol kat etmiş.

Grey, aracın sesli fan çarkı sorunu olduğunu ve garanti kapsamında değiştiğini de ekledi.

Bir Porsche çalışanı Markus Kreutel de Taycan Turbo şirket aracını kullanıyor. Şubat 2021 tarihinden bu yana kullandığı bu modelle toplamda 183.000 km’den fazla yol kat etmiş. Ayrıca Kreutel Taycan’ın kilometrelerce yol etmesinden ve yapım kalitesinden oldukça etkilenmiş durumda.

Bu Taycan da bazı sorunlar yaşamış. Bu modelde bagaj kapağı kilidinin plastik kapağı düşmüş. Kreutel ayrıca aracın batarya kapasitesi hakkında şunları söyledi:

“Batarya hâlâ orijinal kapasitesinin %91’ine sahip.”

Taycan Modellerine Sınırları Zorlayan Testler

Almanya’nın Auto Bild yayını, Frozen Blue Taycan 4S modelini hızlandırılmış dayanıklılık testine soktu. 2020 yılının Ekim ayından, 2022 yılının Kasım ayına kadar araç toplamda neredeyse 100.000 yol kat etti. Bu durum ekibi oldukça etkiledi.

Genel Yayın Yönetmeni Tom Drechser bununla ilgili olarak şunları söyledi:

“Elektrikli bir Porschei ilk andan itibaren bir Porsche olmak zorundadır ve Taycan da budur. Testimiz, elektrik gücüyle uzun mesafe sürüşün kesinlikle mümkün olduğunu kanıtlıyor.”

Benzer bir testi farklı bir yayın olan Alman Auto Motor und Sport da deniyor. Bu yayın yakın bir zamanda aynı mesafeyi Mamba Green Taycan 4 Cross Turismo modeli ile kat etmeyi düşünmekte.

Neptune Blue Taycan Turbo S Fiyatı

7 Kasım 2022 tarihinde 100.000. Taycan üretim hattından çıktı. Eylül 2019 tarihinden beri Zuffenhausen’deki ana fabrikada üretime başladıktan üç yıl sonra ortaya Neptune Blue Taycan Turbo S çıktı.

Bu araç Birleşik Krallık da ki şanslı bir müşteriye gidecek. Bu aracın taban fiyatı ise 86.700 dolar.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here