Alışılagelmiş motorlara sahip Bentley modellerinin son yıllarında yaşıyoruz. Marka, 2025 yılında ilk pilli elektrikli aracını kullandıktan sonrası için planlarını belirlemiş. Bir EV üreticisine dönüşümünün parçası olarak Bentley 2030 yılına kadar benzinli ve dizel motorlu modelleri aşamalı olarak tamamen kaldırmayı planlıyor. Ancak bundan önce, nihai amacına doğru ilerlerken plug-in-hybrid modeller sunacak. Bu hedefe doğru attığı adımlar ise Beyond 100 olarak adlandırdığı stratejinin bir parçası.

Bentley 2030 Yılına Kadar Değişecek ve Gelişecek

Bunların yanı sıra, bu, 2026’da Bentley’in yalnızca plug-in hibrit modelleri ve pilli elektrikli modelleri sunacağı anlamına geliyor. Otomobil üreticisi, bu planları baştan sona karbon nötr bir organizasyon olma bağlamında çerçeveledi. Ancak tüm değişikliğin müşteri odaklı olmadığını kabul ediyor. Düzenleyici yönetmelikler kesinlikle bazı değişiklikleri yönlendiriyor.

bentley 2030 planları

Otomobil üreticisi, “Beyond 100 stratejik planı, yirmi yıllık ileri düşünme, yenilik ve başarının bir uzantısıdır” dedi. “Çevresel ve sosyal etkisini ekonomik bir etki olarak görme sorumluluğunun son derece farkında olan Bentley, 80 yıllık genel merkezini Birleşik Krallık’ın tek karbon nötr lüks otomobil fabrikasına dönüştürdü. Buna paralel olarak, lüks marka daha fazla pazarda faaliyet gösterecek şekilde büyüdü. Uzun vadeli, tutarlı, sürdürülebilir bir iş modeli oluştururken, ikinci yüzyıl için gerçekten sağlam bir temel oluşturuyordu. ”

Kesin Detaylar Sunulmadı

Bentley bundan sonra hangi plug-in hibrit modellerin bekleneceğini açıklamadı, ancak otomobil üreticisinin serisi tahmin üretilebilecek derecede kısıtlı modele sahip.

Kaynaklar, özellikle günümüzün mevcut EV teknolojisi söz konusu olduğunda; otomobil üreticisinin Beyond 100 planının hedeflerine ulaşmada önümüzdeki on yılda karşılaşabileceği zorluklar hakkında Bentley CEO’su Adrian Hallmark ile konuştu. Hallmark, bugün otomobil üreticilerine sunulan teknolojiyle neler yapılabileceği ve bir on yıl sonra nasıl görüneceği konusunda güçlü fikirler sundu.

bentley elektrikli otomobil

“Günümüz Çözümleri Sürdürülebilir Değil”

Hallmark “Sahip olduğumuz şey şu anda sürdürülebilir değil” dedi. “Bir motorun ağırlığının 10 katı ağırlığındaki lityum iyon pillere sahip bir milyar araba insanların hayal bile edemeyeceği bir çevresel ve endüstriyel zorluk sunabilir. Şu sıralar daha iyi bir seçenek yok ama 15-25 yıl içinde geriye dönüp ‘ne yapıyorduk’ diye düşüneceğiz. ”

Hallmark, “Elektrikli araçlar ve hibritler üzerinde çalışmaya devam etmeyi çok isteriz” dedi. “Ancak bunu yapacak kapasiteye sahip değiliz. Batarya gücü yoğunluğunun, özellikle daha büyük arabalarda bizim için özgürleştirici olduğu bir zaman noktası bulmak önemli.”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here