Bentley Motors, 2030’dan itibaren yalnızca pilli elektrikli araçların satılması dahil olmak üzere elektrifikasyon planlarında önemli bir genişletme yaptığını duyurdu. Volkswagen Grubunun bir parçası olarak Bentley, elektrifikasyon söz konusu olduğunda kardeş markalarının biraz gerisinde kalıyor.

Bentley Motors Ne Planlıyor?

bentley-10
bentley-10

Şimdi, önümüzdeki 10 yıl içinde önemli bir geçişle bunu değiştirmeyi planlıyor. Bentley Motors bugün “Beyond100 stratejisiniduyurdu ve tamamen elektrikli hale gelmeyi içeriyor:

Bentley Motors, Beyond100 stratejisinin bugün açıkladığı diğer ayrıntılarla sürdürülebilir lüks mobilitede küresel bir lider olma planlarını özetledi. Gerçekten sürdürülebilir bir lüks sunma vaadiyle Bentley, ikinci yüzyılına çıkarken uçtan uca karbon nötr bir organizasyon haline gelmek için işinin her yönünü yeniden keşfedecek. Hedef, Bentley’in tüm operasyonları ve ürünleri genelinde bir dönüşüm programı tarafından yönlendirilir. Bu, model yelpazesini 2026’ya kadar özel olarak takılabilir hibrit veya bataryalı elektrikli araçlar sunacak şekilde ve yalnızca 2030’a kadar tam elektrikli araçlar sunacak şekilde değiştirmeyi içerir.

Bentley Motors Strateji Ana Noktaları

bentley-motors-elektrik
bentley-motors-elektrik

-Bentley, 2030 yılına kadar uçtan uca karbon nötr olmayı hedefliyor ve sonrasında Crewe operasyonları iklim açısından olumlu

-Tam elektrifikasyona geçildiğini onaylar – PHEV veya BEV yalnızca 2026’ya kadar

-2030’a kadar tüm model yelpazesini pilli elektrikli araçlara geçirmek

-2021’de planlanan iki yeni PHEV lansmanı

-Fabrikanın çevreye etkisini 2010 yılına göre 2025 yılına kadar yüzde 75 azaltmayı taahhüt ediyoruz – plastik nötr dahil

-Volkswagen Grubu’nun Paris İklim Anlaşması’nın iki dereceli hedefinin ötesine geçme hedefini tam olarak destekliyor

-Gerçekten farklı yetenekleri hedefliyoruz – yönetim nüfusunun yüzde 30’unun çeşitli olması, bugün yüzde 20’nin altında bir artış

-Bütünsel Beyond100 programı, 100 yıllık şirketin her yönünü dönüştürüyor

Şirket, ilk tamamen elektrikli aracını tam olarak ne zaman piyasaya sürmeyi planladığını açıklamadı, ancak bunun üzerinde çalıştığını biliyoruz.

Peki 2025’te ilk Bentley EV olmasını ne bekleyebiliriz?

bentley
bentley

Otomobil üreticisi, 2019’da gösterilen Bentley EXP 100 GT konseptine sahip ilk elektrikli otomobiline ilişkin iyi bir ipucu verdi ve şarabın bir yan ürünü olan deri benzeri bir tekstil döşeme olan 5.000 yıllık bakır aşılanmış Riverwood gibi çeşitli sürdürülebilir malzemeler içeriyor. Yapım ve geleneksel yün halılar. Bentley aynı yaklaşımı fabrikasına da uyguluyor.

2.El Bentley Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here