Porsche, 911 Cabriolet ile bir 911 sürüş heyecanını, tavanı açarak hissetmenize olanak sunuyor. Porsche, 911 Coupe’nin mükemmel şasisini ve tepkilerini aynı tutmaya çalıştı. 911 Cabriolette ise bunu büyük ölçüde başardılar.

911 Cabriolet Tarihçesi

Porsche, 911 Cabriolet’i ilk kez 1982’de, orijinal 911 coupe’nin gelmesinden yaklaşık 20 yıl sonra ve 911 Targa’dan 15 yıl sonra tanıttı. Altmışların ortalarından 356’sından bu yana Porsche’nin ilk tam üstü açılır arabaydı. Sınırlı üretim Speedster ve özel Turbo tabanlı modeller de dahil olmak üzere 911’in Cabriolet versiyonları o zamandan beri üretilmeye başlandı. 911 Cabriolet, standart Coupe’den kısa bir süre sonra 2012’de geldi. Ancak, Carrera ve Carrera S modelleri, iki farklı güç çıkışında da atmosferik motorların yerini 3.0 litrelik ikiz turbo düz altı silindirliler aldı. Bu güncelleme, yeni emisyon düzenlemelerini karşılamak için tasarlandı. Ancak aynı zamanda Porsche’ye otomobilin içini güncelleme ve bazı ince stil revizyonları ekleme fırsatı verdi.

911 Cabriolet serisi, standart 911 Coupe ile aynıdır. Bu, Carrera, Carrera S, GTS, Turbo ve Turbo S modelleri olduğu anlamına gelirken, Carrera 4, Carrera 4S ve GTS 4’te dört tekerlekten çekiş sunuluyor. Turbo modelleri standart olarak dört tekerlekten çekişlidir. Bu ikisi aynı zamanda standart olarak Porsche’nin mükemmel PDK çift debriyajlı otomobilini alırken, aralığın geri kalanı bir seçenek olarak var. 911 Cabrio ile Coupe arasındaki tek büyük fark, açılır tavanın GT versiyonlarının olmamasıdır.

911 Cabriolet’in tavanı 13 saniye içinde açılır veya kapanır ve düşük hızlarda sürerken çalıştırılabilir. Tüm modellerde aynıdır, bu nedenle birden fazla kumaş katmanından yapılmıştır. Kapatıldığında coupe ile aynı görünüme sahiptir. Porsche 911’in tavanının kaldırılması, sürüş deneyimine ekstra bir boyut katıyor ve bu sayede Jaguar F-Type , Mercedes-Benz SL ve Aston Martin V8 Vantage Roadster gibi rakiplerinin önüne geçiyor.

Gayet Kullanışlı

Çoğu spor otomobil genelde iki koltukludur. Bununla birlikte, Porsche 911 burada her zaman bir avantaja sahiptir. Çünkü iki küçük arka koltuk çocuklar için yeterli alan sağlıyor veya ekstra bagaj alanı sunuyor. Yani eğimli tavan çizgisi ve kıvrımlı silueti göz önüne alındığında şaşırtıcı derecede pratik bir otomobil.

Bu alçak kaputun altında, iki tekerlekten çekişli versiyonda 145 litrelik bir bagaj var. Bu, ön diferansiyelden dolayı dört tekerlekten çekişli arabada 125 litreye düşüyor. Ancak her iki konfigürasyonda da birkaç gece çantası için hala yeterli yer var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here