Koronavirüs Motosiklet Satışlarını Yükseltti

0
1070

Pandemi sürecinde artan talep dolayısıyla motosiklet bayilerinde stok kalmadı. Koronavirüs motosiklet satışlarını adeta uçurdu.

Koronavirüs Motosiklet Talebini Uçurdu

Günümüzde neredeyse paket servis ve teslimat kurye hizmetleri herkesin kullandığı birer kolaylık haline geldi. İnsanlar evde olduğu vakitlerde dışarı çıkmaya zaten çok gönüllü değillerdi. Bir de restoran ve cafelerin yalnızca paket servis hizmeti vermesine yönelik genelge sonrasında tüm talep paket servise oldu. Bununla beraber restoranlardaki paket yoğunluğu ciddi bir artış yaşadı. Hatta bir çok cafe de paket servis sistemine geçti. Tabi bu hizmeti sunabilmenin en pratik ve kolay yolu da motor kuryeler. O sebeple kurumsal anlamda da ciddi bir motosiklet talebi oluştu. koronavirüs motosiklet satışlarını desteklemiş oldu bir bakıma.

Bir öteki sebep ise kişisel ulaşım tercihi olarak da motorların güçlenmesi. Zaten büyükşehirlerde trafikten kaçınmak için küçük şehirlerde ise daha ucuza ulaşım imkanı sağlayabilmek adına motosikletler çokça tercih edilen ulaşım araçları arasında yer alıyorlardı. Ancak koronavirüs motosiklet talebini bir anda arttırdı. Çünkü insanlar otobüs, taksi, metrobüs gibi başka insan ya da insanlarla muhatap olmaktan kaçınmak istiyorlar. Sosyal mesafeyi korumak ve başka insanlarla kapalı alanlarda bir arada bulunmamak için de motosikletler alternatif bir çözüm sunuyor.

Motosiklet Sektöründe Durum

Yukarıda belirttiğimiz sebeplerden ötürü ciddi bir motosiklet talebi olduğundan bahsetmiştik. Yılın ilk yarısında bir önceki yılın rakamlarının yüzde 30 oranında arttığını söyleyebiliriz. Motosiklet Endüstrisi Derneği bu yıl sonunda toplamda 200 bine yakın satış olabileceğini belirtti. 2019 yılı sonundaki rakam ise 154 bin. Ekim ayında TÜİK verilerine göre ise 2019 ekimine göre motosiklet kayıt oranı yüzde 54 artmış. Yani geçen yıl ekim ayında trafiğe giren motosiklet sayısından yüzde 54 daha fazla yeni motor trafiğe katılmış. Ülkemizde en çok devri ve satışı görülen motosiklet markası ise Honda. Honda’yı Yamaha ve Mondial takip ediyor. Ek ithal vergisinin etkisiyle yerli üretim motosikletler ciddi anlamda güç kazanmış durumdalar. En çok motosiklet satışı yapılan şehir İstanbul oldu. Nüfüsa oranlı satış sayısına baktığımız zaman ise liderliği göğüsleyen şehir Muğla oldu.

koronavirüs motosiklet

 

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here