Motosiklet Almak İçin Doğru Zaman Mı?

1
6354

Motosiklet almak için doğru zaman mı ?

Önümüz kış olması sebebiyle motosiklet almak isteyenler için bu avantaj mı yoksa dezavantaj mı ?

Sizler için bir derleme yaptık.

1Motosiklet Almaya Hazır Mısınız ?

Eğer daha önceden motosiklet kullanıyor iseniz, diğer maddelere direk geçebilirsiniz.

İlk defa motosiklet kullanacak biri iseniz o zaman bu kısım sizler için oldukça önemli çünkü;

Motosiklet , özellikle ülkemiz şartlarında oldukça tehlikeli bir ulaşım aracıdır. Trafikte motosikletlerin hiçe sayıldığı , trafiğin bir parçası olarak görülmediği bu durumda çok ama çok dikkatli, özenli ve temkinli motor kullanmakta fayda var.

Motorcu dostu trafik, sloganı gerçekten çok önemli ve herkes tarafından desteklenmesi gereken bir olgudur.

Eğer yeni başlıyor iseniz, bütün eğitimlerle beraber ehliyetinizi alınız ve özellikle ekipman konusunda lütfen ucuza kaçmadan eksik bırakmadan güvenlik önlemlerinizi en doğru biçimde alınız.

2Kışın Fiyatlar Düşer Mi ?

Normal şartlarda kış aylarına özellikle yılbaşına doğru gerek otomobil satıcıları gerek motor satıcıları oldukları yılın stoklarını bitirip, yeni yıl için stok planlamaya başlarlar. Durum böyle olunca yılbaşına doğru araç fiyatlarında bir düşüş meydana gelirdi.

Gelirdi diyoruz çünkü, Bu yıl yaşadığımız bu salgın hastalık sebebi ile otomobil ve motosiklet üreticileri ciddi bir sıkıntının içine girerek üretimlerini oldukça minimalize ettiler.

Sıfır araçlar az bulununca fiyatları arttı bu durum ikinci el piyasasında da etkisini göstererek fiyatların yükselmesine sebebiyet verdi.

Bu kış için fiyatların pekte düşeceğini ön görmüyoruz. Kış ayında motosiklet almanın ekonomik anlamda bir avantajının en azından bu sene için pek mümkün olması görünmüyor.

3Motosiklet Yazın Mı Kullanılır ?

Aslında Avrupa ülkelerinde, motor ve bisiklet kullanımı 12 ay boyunca mümkündür. Elbette orada bisikletler için otoparklar , özel yapılmış bisiklet yolları, motosikletli kullanıcılar için pozitif bir ayrım göstererek üstünlük verilmesi gibi pek çok çağdaş yaklaşımlar Avrupa ve benzeri gelişmiş ülkeler için söylenebilir.

Ancak ülkemizde gerek trafik koşulları, gerek çokça yağış alan iklim ve tabiatımız gereği düşünülünce motorları kışın otoparka çekmek çok daha mantıklı bir fikir olarak karşımıza çıkıyor.

Eğer kullanmak zorunda iseniz ; ki bu virüs döneminde toplu taşıma kullanmaktan çok daha faydalı olacaktır. O zaman gerekli reflektör, yağmurluk ve kış için üretilmiş motor aparatlarını edinmeniz çok daha sağlıklı ve konforlu sürüşler yapmanızı sağlayacaktır.

Üzerinize giyebileceğiniz ısıtıcılı montlar, elcik ısıtıcıları ve sele ısıtıcıları gibi lüks araç donanımlarını barındıran motor aksesuarları ile çok keyifli yolculuklar yapabilirsiniz 🙂

 

İkinci el motosiklet ilanlarına bakmak için tıklayın.

Tekerinize taş değmesin.

 

1 YORUM

  1. Kışın kullanmak bencede mantıklı değil ama elbette bu dönemde toplu taşıma yerine tercih edilebilir ve motosiklet kullanıcılarına özen gösterdiğiniz için teşekkür ederiz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here