SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ile doğru seçimi yapmak çok önemlidir. SUV normalden farklı bir araç satın aldığımızın farkında olmak paramızın boşa gitmemesini sağlar. Bu alanda büyük bir araç satın almanın sedan bir araca göre farklılıklarını öğrenmek ve buna yönelik kriter belirlemek de SUV araçların bize hitap edip etmediğini öğrenmek konusunda yardımcı olur.

SUV Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha önce SUV sahibi olmadıysanız kendinizi diğer arabalara yüksekten bakmaya hazırlamalısınız. Bu heybetli araçları kullanmak çoğu kişinin isteği bir şeydir. Ancak satın alma öncesi kararsızlık sürecinin içine girmek bazen sancılı geçebilir. Bugünkü yazımızda SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler i inceleyeceğiz.

Alıcılar hala bu sağlam görünümlü makinelere çok doyamıyor, bu da araba üreticilerinin neden onları üretmeye devam ettiğini açıklıyor. Her büyük üretici kendi bünyesinde en az iki SUV model bulunduruyor.

Lüks markalar da iyi temsil edilmektedir. Örneğin BMW’nin nesli X1’den X7’ye kadar uzanır. Aniden bir X8 ortaya çıkarsa bu çoğu kişinin şaşırmayacağı bir şeydir.

Muhtemelen SUV’ların sahibi olan arkadaşlarınız ve akrabalarınız var ve bu tür bir arabanın özelliklerini övüyor olabilirler. Bu kadar çok insan onlara sahip olduğuna göre, bir tane de sizin satın almanız beklenen bir durum olabilir.

Hangi arabanın sana uygun olduğunu söylemeyeceğiz. Ancak, bir SUV satın almadan önce, size ilk bu noktaları dikkate almanızı öneriyoruz.

Güvenli Sürüş Gerçekleştirme

SUV’iler boyutu ve formu ile dikkat çeken büyük yapılı araçlardır. SUV’lar daha iyi ileri ve yanal görünürlüğe yol açan yüksek bir sürüş pozisyonuna sahiptir. Bu size daha fazla güven verebilir. Yolda daha güvende hissetmek SUV’ler ile mümkün.

Ancak, yolda bize avantaj sağlayan ileri ve yanal görünürlük aracı park ederken, ve dar alanlarda manevra kabiliyetinizi azaltır. Otoparklarda gördüğünüz renkli duvarların asla orijinal tasarımın bir parçası olmadığından eminiz.

Test sürüşü bir SUV için her zaman bir zorunluluktur. Ama sadece tanıdık yollarda araba kullanmak yerine, bir otoparka gidip park etmeyi denemenizi öneririz. O zaman her gün neyle karşılaşacağın hakkında daha iyi bir fikriniz olur.

SUV Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Unutmayın, SUV’lar sadece dar noktalarda kullanmak için zor değildir. Ayrıca, özellikle tam doluyken daha uzun durma mesafeleri gerektirdiğini de unutmamak lazım. Bu konunun SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında önemli konu olduğunu bilmek gerekir.

Kör Noktalar Konusunda Dikkatli Olun

SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında kör nokta konusu da yer alıyor.  SUV satın alırken büyük araç olduğunu ve dolayısıyla daha büyük kör noktalara sahip olduğunu unutmayın. Bu göz ardı etmemeniz gereken bir şey.

Bazı SUV modelleri, şerit değiştirdikleri zaman kör nokta konusunda diğer araçların sürücüleri uyarmak için kör nokta monitörleri ile birlikte gelir. Ama her teknolojide olduğu gibi, yüzde yüz ona güvenemezsiniz.

Güvenlik her zaman sürücünün elindedir. Ayrıca, eğer çok bağımlı ve bu tür sistemlere alışkın hale gelirseniz, ani bir sistem arızası durumunda kaza yapmanız durumunda kötü hissedebilirsiniz.

Yakıt Konusunda Cebiniz Yanabilir

Verimlilik ve işletme maliyetleri konusunda endişeli iseniz o zaman bir SUV satın almadan önce iki kez düşünmelisiniz.

Tüm SUV’ların benzinli olduğunu söylemiyoruz. Ancak, bir SUV’nin en verimli araç türü olmadığı kabul edilen bir gerçektir.

SUV’lar normal sedanlardan daha ağırdır ve aerodinamik sürüklemeye de sahiptir. Hareket esnasında çok fazla dış sac varken havanın içinden süzülüp geçmek ve maksimum aerodinamik sağlamak o kadar da zor değil

Daha fazla ağırlık, motorların özellikle yolcuların tam bir tamamlayıcısı ile daha çok çalışması anlamına gelir. Bu aynı zamanda yakıt ekonomisi için zararlıdır.

Ama bir SUV satın almaya kalkarsanız o zaman benzin maliyetleri için daha yüksek bir bütçe kenara koymalısınız. SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yakıt konusu da çok önemli.

Performans Sizin İçin Öncelikse

Bir SUV satın almadan önce düşünmenizi istediğimiz şey (yüksek performanslı ya da başka türlü) sürüş dürtülerinizi gerçekten tatmin edip etmeyeceğidir.

Tabii, 500hp ve delicesine hızlı ivme tatmin edebilir. Ama aynı zamanda bu kadar hız heybetli bir araç için riskli hale gelebileceğini de düşünmelisiniz. Araç fizik kanunlarına ancak belli bir ölçüde karşı çıkabilir, ama onları bozamaz.

Eğer bir aile babası ya da kadın iseniz, belki sportif bir sedan veya hatchback  otomobil almanız sizin için yeterli olabilir.

 Gerçekten Bir SUV İhtiyacınız Var Mı?

SUV satın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında en başta ne istediğinizi biliyor olmanız gerekir. Suv satın almadan önce kendinize ve ailenize sorun: Gerçekten ihtiyacınız var mı?

Açıkçası, bu- soru tüm alıcılar bir araba edinmeden önce kendilerine sorması gereken bir soru. Herhangi bir araba almanız ve buna ihtiyacınızın olmadığını görmeniz size maddi zararlar verebilir. Ancak alıcının vicdan azabının temel nedeni, ihtiyaçlarına veya sürüş tercihlerine uymayan bir arabaya sahip olmaktır.

Yakıt tüketimi ve güvenilirlik de önemli faktörlerdir. Ama bir kere aldığınız arabadan pişman olursanız, o anda başka hiçbir şeyin önemi kalmaz.

İkinci El SUV İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here