Adı Red Head anlamına gelen ikonik Ferrari Testarossa’dan ilham alan Ferrari CascoRosso tasarımı, kelimenin tam anlamıyla Red Helmet anlamına geliyor. Ancak, Ferrari Testarossa’dan farklı olarak, bu tasarım sadece resmi olmayan bir sunumdur ve gerçekte yapılmış bir araba değildir. Burada hakkında bu yazıyı kaleme aldığımız Ferrari CascoRosso Konsepti şuan bir tasarım çalışmasıdır. Bu çalışma Ferrari yetkililerince beğenildiği takdirde gerçeğe de dönüşebilir. Bunu ve olabilitesini hep birlikte gözlemleyeceğiz, şimdi bu çalışmaya bir göz atalım.

Ferrari CascoRosso Konsepti: Maranello Egzotiklerine Yeni Bir Bakış

Ferrari CascoRosso, gelecekteki bir Ferrari süper otomobilinin tasarımında biraz daha sağlam yapabileceğini açıkça düşünen Dejan Hristov tarafından tasarlandı. Bu konsept tasarımı sağlamlığı ön plana çıkarmak için Helmet yani Türkçe anlamıyla kask biçiminde dizayn edildi. Yine de, bu tasarım bir Hot Wheels setine ait gibi görünse de, kesinlikle iyi tasarlanmış ve görsel olarak gerçek bir tehditkar.

Ferrari CascoRosso Konsepti, Dejan Hristov bağımsız tasarım çalışması
Ferrari CascoRosso Konsepti, Dejan Hristov bağımsız tasarım çalışması

 

Tarzına bakılırsa, bunun önden motorlu bir egzotik araç olduğunu söylemeye meyilliyiz. Ancak hayal gücünüzü ne kadar uzağa uçurmak istediğinize bağlı olarak tüm insanlar için her şey olabilir. Ayrıca bu tasarım çamurluk kanatçıkları, havalandırma delikleri, ince tavan kepçesi ve bölünmüş aktif arka kanat gibi birçok ilginç aerodinamik öğeye sahiptir. Bu tasarımda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Son olarak araç, görünür kulpları ve kolları olmayan hatta muhtemelen bir Pagani Huayra’da olduğu gibidir. Bu CascoRosso konsepti eğer gerçek olsaydı “martı kanadı” tarzında açılacak olan kapıları olacaktı.

Ferrari CascoRosso Konsepti, Dejan Hristov bağımsız tasarım çalışması
Ferrari CascoRosso Konsepti, Dejan Hristov bağımsız tasarım çalışması

Aracın arka kısmının genel estetiği çok agresif bir yapıda tasarlanmış, ancak bu stil kolayca tipik Ferrari olarak tanınabilir. Tasarım çalışmasında ön uca bakarsak, oraya başka bir rozet koyabileceğiniz ve bu geçişi bir tür Corvette Konsepti olarak alabileceğiniz noktaya kadar daha geneldir.

Fotoğraf Galerisi

Not : Bunlar, Dejan Hristov tarafından yapılmış bağımsız resimlerdir ve hiçbir şekilde Ferrari ile ilgili değildir veya Ferrari tarafından desteklenmemektedir.

İkinci El Ferrari İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here