Ron Patrick’in sokakta yasal olan jet motorlu Volkswagen New Beetle’ı Craigslist’te satışa sunuldu. Eğer 550.000 dolarınız ve fazladan birkaç galon gazyağınız varsa, yerel gemi yolculuğunuzda büyük bir hit olabilirsiniz!

Jet Motorlu Volkswagen Beetle’ın Hikayesi

Patrick, Stanford Üniversitesi’nde makine mühendisliği alanında doktora yapmak için okurken araca bu mükemmel arka motor dönüşümünü yaptı. Peki neden güzel görünümlü Beetle aracına bir jet motoru ekledi? “California’da, yeni arabalarda iki yılda bir hava kirliliği denetimleri vardır, bu nedenle motoru değiştirirseniz, muhtemelen başarısız olur ve aracı kullanmanız yasak olur. Bazı istisnai motor modifikasyonları vardır, ancak hiçbiri size izin vermez ve uymaz. Peki bu durumda Patrick ne mi yaptı dersiniz. Yeni Beetle arabasına 1.350 beygir gücü sağlayan bir jet motoru ekledi.

Jet Motorlu Volkswagen Beetle'ın Hikayesi

Patrick’in New Beetle’i, bir otomotiv kefalidir. Önde, 2000 model Bug, stok dört silindirli benzinli motoru ve otomatik şanzımanı koruyor. Arkada ise bir General Electric T58 turboşaft motora sahip. Normalde T58, Sikorsky Sea King gibi büyük helikopterlere güç sağlamak için birlikte konuşlandırılır. Bir sonraki ikinci el araba satın alımınızda, devasa alevler ve Knight Rider benzeri hızlanma patlamaları yaratmak için tek başına çalışır.

Jet Motorlu Volkswagen Beetle

Patrick’in Yeni Beetle’inin en iyi yanı, neredeyse tamamen stok gibi görünmesidir yani bagaj kapağından çıkan devasa jet egzoz borusu hariç. Araba, anonim gümüş boyasını ve stok tekerleklerini koruyor. Ön koltukların ilerisinde, siyah-gri iç mekan fabrikadan geldiği zamanki gibi görünüyor. Ekstra olarak Jet motoru göstergeleri (takoz, yağ basıncı ve türbin giriş sıcaklığı) ve kumanda cihazını barındıran speedo etrafındaki bir bilezik mevcut.

Vites seçicinin yanındaki jet için bir gaz kelebeği bulunuyor. T58 motoru, eski arka koltuğun ve bagajın çoğunu kaplıyor ve onu otomobilin yapısına bağlayan donanım ustaca yapılmış.

Aracın nasıl çalışacağı konusunda endişeli misiniz?

Olmayın, Patrick, doğrudan Craigslist satışına talimatları da dahil etti. En önemlisi şu üç düğmedir: Cool, Big Fire ve Afterburner. “Büyük ateşi veya art brülörü yakmak için, bir düğmeyi basılı tutarsınız ve 1/2 saniye sonra yerdeki sıcak çizgi düğmesine basarsınız. Sonra işler olur!” Ayrıca arac FOD’ye (yabancı cisim kalıntıları) karşı korumak için özel olarak yapılmış bir giriş ekranına sahip.

Jet motorlu bir araba ile ne kadar hızlı gidebilirsiniz?

Patrick sitesinde araba hakkında “Arabanın ne kadar hızlı gideceğini ve muhtemelen asla gitmeyeceğini bilmiyorum” diye yazıyor. “Araba beni öldürmek için değil heyecanlandırmak için yapıldı. Yine de bu beni otoyolda ara sıra meydana gelen patlamalardan alıkoymuyor.” dedi.

Patrick’in sitesi ayrıca başka bir jet motorlu projeyi de ima ediyor: Karısı, Honda Metropolitan scooter’ının saatte 40 mil hızla zirveye çıkmasına sinirlendi, bu yüzden 49 cc motorunu artırmak için bir çift Garrett JFS-100 jeti kurmaya bakıyordu. “Bir motor saatte 60 mil hıza kadar bir kart alacak” diye belirtiyor. Bayan Patrick, bir tavsiye de verdi, “Bu adamdan boşanmadan önce çok dikkatli düşünün. Veya onunla evli kalmadan önce de. Öyle ya da böyle, dikkatli olun.” dedi.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here