eTSI Motor Teknolojisi nedir ? Volkswagen Golf 8 MHEV

2
29102

Volkswagen’in Yarı Hibriti!

Otomotiv devleri arasında motor teknolojileri yarışı devam ediyor. Bu yarışın kazananları ise elbette otomobil kullanıcıları oluyor. Elektrikli motor sistemlerinin günden güne hayatımıza girdiği bu zamanlarda, markalar da her gün farklı teknolojiler duyuruyor. Volkswagen tarafından geliştirilen, Mild Hybrid çalışma prensibine sahip eTSI da bu teknolojilerden biri.

eTSI teknik resim

Mild Hybrid nedir ?

eTSI (MHEV)

eTSI, Volkswagen’in, yarı hibrit sistem ile çalışan, içten yanmalı motoru destekleyen bir elektrik motorunun ve onu besleyen bir batarya sisteminin bulunduğu benzinli motorudur. Golf 8 ile beraber sunulan motor seçenekleri arasında yer alan bu motor, 1.5 litre hacminde. Turbo desteği ile de 150 beygirlik bir güç üretiyor. Standart 1.5 TSI motordan farkı ise 1.5 eTSI’ın, 48 voltluk bir elektrik motoru desteği ile çalışıyor olması.

eTSI motor

eTSI motor seçeneği Türkiye’ye gelecek mi ?

Volkswagen, Türkiye’ye gelecek olan Yeni Golf’lerde dizel motor seçeneğinin olmayacağını açıklamıştı. Bunun sebebi olarak, Yeni Golf’ün sadece 2.0 dizel olarak üretilmesi gösterilebilir. Bildiğiniz üzere 2.0 hacimli motorlar, ülkemizde yüksek vergi diliminde yer alıyorlar. Bu sebeple 2.0 dizel versiyonlar, Türkiye pazarı için avantajlı değil. Şimdilik, Golf 8 ile beraber Türkiye’de satışa sunulacak olan motor seçenekleri; 1.0, 1.5 TSI ve 1.5 eTSI gibi gözüküyor.

golf eTSI

Volkwagen’in hangi modelleri MHEV teknolojisine sahip ?

Golf 8 ile beraber tanıtılan ve ilk kez Golf’te kullanılan bu motor, şimdilik sadece Golf 8 ile beraber satın alınabiliyor. İlerleyen zamanlarda eTSI seçeneğinin Passat, Tiguan, Polo gibi diğer Volkswagen modellerinde de sunulacağı tahmin ediliyor.

1.5 eTSI motor

Yarı Hibrit motorun avantajları neler ?

Yarı hibrit motorlar, konvansiyonel içten yanmalı motora sağladığı 48 voltluk enerjiyle ekonomik bir sürüş sağlıyorlar. Bu teknolojiyle, otomobilin kalkışı esnasında benzinli motora binen yükün azaltılması, yumuşak bir kalkış hareketinin sağlanması amaçlanıyor. Elektrik motoru tarafından desteklenen içten yanmalı motor, performans açısından da iyi sonuçlar veriyor. Konvansiyonel motorun ürettiği gücün desteklenmesi, başarılı hızlanma verilerini beraberinde getiriyor. Yakıt sarfiyatı konusunda da yarı hibrit araçlar ön plana çıkıyor. Motorun hareketini kolaylaştıran bu sistemler sayesinde yakıt tüketimi, standart içten yanmalı motorların yakıt performansına nazaran %3 ile 10 arasında daha düşük verilere ulaşıyor.

İkinci el elektrikli araç ilanları için tıkla.

Golf 8’in Dikkat Çekici Özellikleri

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here