Ferrari California T Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

0
2147
Ferrari California T

Önceki modelinden daha güçlü ve keskin, park etmesi kolay ve paranın satın alabileceği en kullanıcı dostu süper arabalardan biri olduğu söyleniyor. Ferrari California T Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

1. First Class Sürüş Rahatlığı

California T’deki sürüş pozisyonunun bir Airbus A380’deki birinci sınıf koltuk kadar rahat olduğu söyleniyor. Direksiyon simidinde ve ön koltuklarda sizin için mükemmel konumu bulmak için yapılabilecek yeterli ayarlamalar da vardır.

California T’deki koltuklar, orijinal California’dakilerden biraz daha geniştir. Son derece rahat olmaya devam ediyorlar ve uzun mesafeli yolculuklar artık sizler için büyük bir yorguluğa sebep olmayacak ve güvenlik konusu da pek  sorun olmayacak.Ferrari California T Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

ferrari california t iç mekan

 

2. Evcil Bir Otomobil

Ferrari, 1987 F40’tan beri turboşarjlı motora sahip başka bir yol arabasına takmadı. F40, vahşi bir güç patlaması yaşadı ve turbolar, yaklaşık 3500 rpm’de spinn atacak ve arka tekerleklerin dönmesine neden olacaktı.

Bununla birlikte, daha sonra California T’de turboşarjlı bir motor yeniden ortaya çıktı. Güç 1500 rpm kadar düşük bir seviyeden geliyor ve güç dağıtımı sorunsuz, ancak öngörülebilir ve evcilleştirilmiştir.

 

ferrari california kırmızı

 

3. S sınıfı Sorunsuz

California yapımına göre, California T’nin süspansiyonu manyetoreolojik sönümlemeyi kullamaktadır. Bunun nasıl çalıştığı, damperlerin içinde küçük metal parçacıkları olan sıvıyla dolu olmasıdır. Mıknatıslar daha sonra sürüş koşullarına bağlı olarak bir valften sıvı akışını kısıtlar veya artırır. Comfort modundayken, California T’nin bir Mercedes-Benz S sınıfı kadar sorunsuz sürdüğü söylenmektedir.

 

Ferrari direksiyon

 

4. Bir Porsche 911’den daha iyi yol tutuşu

Öncelikle Porsche 911, insanoğlunun bildiği en popüler spor otomobillerden biridir ve ;aynı zamanda yol tutuşu ve performans konularında da ;halen en iyi otomobiller arasında olmaya devam etmektedir, ancak; birçok alıcının bu Ferrari’nin tepkisi ve istikrarı nedeniyle bir California T için takas yaptığı söylenmiştir. Deneyimsiz sürücüler, 911’i sürmeyi motor arkaya monte edildiğinden, Kaliforniya’nın şasinin; o ana kadar arkasına yerleştirilen ve daha iyi bir sürüş deneyimi sağlayan öne monteli motorun aksine, daha zor olmaktadır.

 

Ferrari California T

 

5. Volkswagen’den daha iyi çift kavramalı şanzıman

Ayrıca California T’nin çift kavramalı şanzımanı, parmaklarınızı şıklatabileceğinizden daha hızlı bir şekilde vites değiştirebilmektedir. Fakat VW’nin (eski) sisteminin aksine, California T sendelemeyecek. Yedi vitesli şanzımanı sorunsuz ve kusursuzdur.

 

Ferrari California T Motor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here