Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri sahiplerini buldu. 2005 yılından beri verilen ödüllerin 2021 yılı kazananlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Toplamda 5 kategoriden oluşan ödüllerin başlıkları şu şekilde; yılın en iyi performans otomobili, yılın en iyi tasarımlı otomobili, yılın en iyi şehir otomobili, yılın en iyi lüks otomobili ve toplamda yılın en iyi otomobili.

En prestijli ödül, Yılın Otomobili Ödülü’nün, sahibi ise Volkswagen’in elektrikli SUV modeli Volkswagen ID.4 oldu. Ödül verilen 5 farklı kategorinin 2’sini elektrikli araçların kazanması ise gelecek açısından oldukça dikkat çekiciydi.

İşte Dünyada Yılın Otomobilleri

Dünyada Yılın Otomobili : Volkswagen ID.4

Volkswagen’in ilk elektrikli SUV modeli olan araç piyasada Tesla Model Y ile rakip konumda. Ölçü olarak, VW Tiguan ile benzer boyutlarda. Araç, hatlarındaki kıvrımlar sebebiyle görece daha ufak görünüyor. Bununla birlikte, tasarım olarak kaslı bir yapıya sahip araçta, aerodinamik etkenler de göz ardı edilmemiş. Ayrıca, aracın tasarımında ağırlık da özel olarak ilgilenilen özelliklerden bir tanesi.

Dünyada Yılın Otomobili Volkswagen ID.4 Mavi

Araç, ID.4 ve ID.4 Max olmak üzere iki farklı versiyon ile piyasaya sürülecek. Ayrıca, dört farklı renk seçeneği de mevcut. Yarı otonom sürüş destekleri ile birlikte güvenlik ve konfor seviyesi oldukça üst seviyede. 52 kWh ve 77 kWh olarak iki farklı batarya seçeneği mevcut. Aynı zamanda, aracın beygir gücü de versiyonlarına göre 148hp, 168hp, 201hp olarak değişiyor. Elektrikli SUV’nin, donanım paketlerine göre 10 ve 12 İnç boyutunda 2 farklı modeli mevcut. İngiltere’deki başlangıç satış fiyatı ise £37.800.

Dünyada Yılın Lüks Otomobili : Mercedes S Serisi

Üst sınıf araç denildiğinde akla ilk gelen otomobil üreticilerinden olan Mercedes’in lüks araç sınıfındaki gözdesi S Class bu yılki ödülün sahibi oldu. Araç, oldukça üst seviye güvenlik ve konfor özellikleri sayesinde sürücü ve yolcuya güzel bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Mercedes-Benz S Class BeyazMercedes tarafından geliştirilen arka koltuk hava yastıkları ve Pre-Safe Impulsive Side Sistem adı verilen özellikler güvenlik hissiyatını arttırıyor. Ayrıca, manevra kabiliyetini üst seviyeye çıkaran E-Active Body Control sistemi de fazlasıyla güzel bir özellik. Araç içi aydınlatmada 250 farklı LED kullanılması ve aracın ‘’Hey Mercedes’’ komutuyla çalıştırılabiliyor olması dikkat çekici diğer özellikler.

Sıfır Km Mercedes S Serisi

Dünyada Yılın Şehir Otomobili : Honda E

Ödül kazanan bir diğer elektrikli otomobil ise Honda E oldu. Honda’nın ilk elektrikli arabası olan Honda E teknik verileri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Öyle ki, 8 farklı oylama kategorisinin 5’inde rakipleriyle benzer puanlar alan araç çevre duyarlılığı, hissiyat ve yenilik alanlarında rakiplerine büyük fark attı.

Honda E3 SiyahTasarımsal olarak retro bir stil benimsenen aracın teknik verileriyse dikkat çekici. Arkadan itişli aracın 152hp ve 315Nm güç verebilen tek bir elektrik motoru bulunuyor. Araç, 0’dan 100’e 8.3 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca, 220km menzili olan aracın yüzde 17’den yüzde 80’e şarj olması sadece 30 dakika. Oldukça ilginç bir bilgi olarak, Honda E’yi, iPhone şarj cihazıyla yaklaşık 10 saatte şarj edebiliyorsunuz.

Dünyada Yılın En İyi Tasarlanmış Otomobili : Land Rover Defender

1948 yılından beri otomobil sektörünün içerisinde bulunan arazi aracının yeni modeli, tasarım alanında dünyada yılın otomobili oldu. Köşeli tasarım hatları bozulmayan aracın Defender 90 ve 110 olmak üzere 2 farklı versiyonu mevcut. 6 kişilik yolcu kapasitesi olan aracın, 10 ve 12,3 inçlik 2 farklı ekran opsiyonu bulunmakta. Son derece iddialı iç tasarımda; kablosuz şarj, 3D görüş teknolojisi, yeni bir eğlence sistemi, ev tipi priz gibi bir çok özellik mevcut.

Land Rover Defender Araç için dizel, benzinli ve hibrit olmak üzere 3 farklı motor seçeneği mevcut. Bu motorlar sırasıyla 240 beygir ve 430 Nm tork, 300 beygir ve 400 Nm tork, 400 beygir ve 550 Nm tork üretiyor. Ayrıca, hibrit motor için belirtilen 0-100 süresi 5.7 saniye.

Sıfır Km Land Rover Defender

Dünyada Yılın Performans Otomobili : Porsche 911 Turbo

Performans denilince akla gelen ilk markalardan olan Porsche, bu bilinirliğini bir de ödülle taçlandırdı. Tasarımında klasikleşmiş Porsche hatlarından uzaklaşılmamış olan model aynı zamanda modern hatlara da sahip. Bununla birlikte, iç mekan tasarımında da büyük bir kadran ve multimedya ekranı bulunuyor.

Dünyada Yılın Otomobili Porsche 911 Turbo MaviPerformans puanlama kriterinde 10 üzerinden tam 9.7 alan araç rakiplerinin oldukça önünde yer aldı. 3.8 litre büyüklüğünde, çift turbo beslemeli H6 (boxer tipi 6 silindir) motor 580hp ve 750Nm değerlerine sahip. Aracın 0-100 süresi 2.8 saniye. Ayrıca, ulaşabildiği maksimum sürat 319 km/h olarak karşımıza çıkıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here