Mercedes-Benz EQT Consept

Mercedes-Benz EQT Detayları

Çoğumuzun performans, günlük kullanım ve büyük ticari otomobillerle tanıdığı Mercedes yeni bir sınıfa daha giriyor. Öyle ki, Mercedes hafif ticari sınıfına yepyeni bir bakış getirmek amacında. Mercedes EQT ‘ya hep beraber bakalım.

Mercedes, geçtiğimiz hafta EQB ve EQS ile elektrikli otomobil dünyasına iki yeni üye katmıştı. Ama, elektrikli otomotiv piyasasının ticari tarafında da bulunmak isteyen Mercedes, EQT ile oraya da adım attı.

Henüz resmi tanıtımı yapılmayan Mercedes EQT’nin ipuçları ise geldi. Araç, alt yapısal anlamda Renault Kangoo Z.E. ile benzer özellikler taşıyacak. Mercesdes, EQT’yi aktif bir şehir yaşamına sahip olan aileler ve ticari kullanım için tasarladı. Aynı zamanda planlara göre EQT projesi, T-serisinin öncüsü olacak.

Mercedes-Benz EQT ConseptEQT modeli, V-Serisinde elde edilen başarılı sonuçlardan ilham aldı. Ve, oradaki deneyimi kompakt şekilde hafif ticari sınıfına aktarıyor. V serisinde, yüksek konfor ve sportif sürüş tarzına uygun bir hissiyat mevcut. Ayrıca, arka kısımdaki yolcu konforu ise en üst seviyeye çıkarılmış durumda.

V-Serisi İncelemesi

EQT’ye geri dönmek gerekirse, geniş ve değişken özelliklere sahip iç mekan, çekici tasarım Consept EQT’nin ayırt edici özellikleri. Aynı zamanda, araç yüksek standartta konfor ve güvenlik elemanlarını da sunuyor.

Concept EQT, küçük hafif ticari segmentinde yeni bir bütünsel tasarım yaratacak. Bu araç ile Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, müşterilerine sunduğu araç portföyünü genişletecek. Ayrıca araç Hafif Ticari segmentindeki giriş seviyesi konumunda yer alacak. Nitekim, Mercedes elektrikli araçlar ailesinin en düşük menzilli aracı olma ihtimali mevcut. Yani, ortalama menzil mesafesinin 300-400km aralığında olma ihtimali var.

Lansman Tarihi

Mercedes-Benz EQTConcept EQT’nin, lansmanı 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü Türkiye saatiyle 12.00’de. Lansman, Mercedes medya platformunda online olarak gerçekleşecek. Aracın tanıtımını, ünlü kaykay efsanesi Tony Hawk yapacak. Üretilmesine az zaman kalan EQT’nin 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcıyla buluşacak. Fiyat olarak uygun seviyede olacak otomobil, Amerika’da ise satışta olmayacak. Ancak, ABD’deki müşteriler için ise elektrikli bir Splinter modeli düşüncesi var.

Sonuç olarak, şu an sadece birkaç fotoğraf ve bilgiye sahip olabildiğimiz Mercedes EQT 10 Mayıs’ı beklememiz gerekiyor.

Sıfır Km Elektrikli Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here