Porsche 911, sekizinci (992) nesli piyasaya sürüldü. Ancak, daha fazla konfor ve teknolojiyi beraberinde getirdi, bu da ikonik spor otomobilin artık daha iyi bir GT olduğu ve her zamankinden daha fazla teknoloji ve pratiklik sunduğu anlamına geliyor. Hal böyle olunca da bu segment yüksek bir çıta belirlemeye devam ediyor.

911 Teknik Özellikleri

Porsche 911’i de eski kasasından daha hızlı ve daha çevik. Yine de paketin benzersiz arkadan motorlu dinamiklerini sunuyor, ancak bununla birlikte 992 neslini daha da sömürülebilir bir spor otomobil yapan dostça bir yan geliyor. Tabii ki, tüm bu ekstra teknoloji ve becerinin bir sonucu olarak fiyat yükseldi, ancak 911 hala çarpıcı bir mühendislik parçası. 992’deki bu değişiklikler, iyileştirilmiş verimlilikle birlikte, 911’in meşhur olduğundan daha fazlasını sunduğu anlamına geliyor: konfor, kullanılabilirlik ve performans.

PDK Şanzıman

911, sekiz ileri PDK otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 3.0 litrelik turboşarjlı düz altı motordan güç alıyor. Standart Carrera modellerinde 380bg ve Carrera S’de 444bhp var; Her biri etkileyici performans rakamlarının önerdiği kadar hızlı hissettiriyoe ve bu da mükemmel şanzımanın hızlı vites geçişlerinin yardımıyla.

Aslında, en yeni Carrera S, en az önceki 911 GTS kadar güçlü ve bu Carrera S ile aynı güç çıkışına sahip. Yeni otomobil, bir turbo motor için daha yüksek devirde oldukça özgürce dönme hissi ve vahşilikle devir yapıyor. 2.300rpm’de nispeten düşük seviyeden 5.000rpm’ye kadar sürdürülen 530Nm tork ile vuruş da harika.

911 İç Mekan

Dokunmatik ekran güzel bir şekilde entegre edilmiş ve panel tarafından çalıştırılan çoğu işlevle, Porsche tasarımcılarının kabini dağınıklıktan kurtarmasına izin verdi. İletim tünelinde daha az düğme var ve klima kontrolleri basitleştirildi. Ana ekrana, merkezi devir sayacının her iki yanında bir çift yedi inçlik yüksek çözünürlüklü birim, yine bir 911 ticari markası birleştirildi. Ekran çiftinde diğer dördünün dijital temsilleri olmasına rağmen, bu artık tek analog kadran. Kalite de bir adım daha yükseldi. Yüzeyler daha temiz, gösterge paneli deri ile kaplı ve örneğin yeni vites kolunun yerleştirildiği orta konsolda yumuşak hissi veren malzemeler var.

Retro esintili tasarımın yanı sıra Porsche, artık mevcut ahşap kaplamalarla bazı daha klasik iç kaplama kombinasyonlarını yeniden canlandırdı. Arabanızın kabinini zevkinize göre uyarlamak için elbette havalı metal kaplamaları ve her türlü farklı deri rengini seçebilirken, kabini güzelce kapatır.

Ekranı sürüş modunu değiştirmek için de kullanabilirsiniz; direksiyon simidinde de yeni Islak mod, Normal, Spor, Spor Plus ve Bireysel (Sport’un bir parçası olarak gelir) arasında seçim yapmanıza izin veren güncellenmiş bir döner sürüş modu seçicisi vardır. Chrono paketi). Dokunmatik ekranı kullanarak, varsa spor egzozuna ve amortisörlere de geçiş yapabilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here