Volkswagen ID 4: Tam Elektrikli SUV

3
6448

Volkswagen ID 4 elektrikli SUV üretime başladı. Volkswagen’in tam elektrikli araçlarında kullanmayı planladığı ID markasının dördüncü otomobili olan SUV, heyecanla bekleniyor. Volkswagen ID 4 üretiminin markanın önümüzdeki yılları içeren önemli bir hedefi için ilk adım olduğu söyleniyor. Öyle ki, Volkswagen 2025 yılının sonunda 1.5 milyon elektrikli aracı banttan indirmeyi hedefliyor. Bu hedef için ise 2024 yılına kadar değerlendirilmek üzere tam 33 milyar dolarlık bir sermaye ayrıldı.

Volkswagen’in Avrupa fabrikaları çalışmaya başlasa da ID 4 üretimi için Çin fabrikaları da aktif olarak çalışacak. 2022 yılında da Volkswagen ID 4, Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee şehrinde üretilmeye başlanacak. VW yeni elektrikli SUV aracı ile 500 kilometrelik bir menzile ulaşmayı hedefliyor. Başlangıçta yalnızca arkadan itişli olarak satışa sunulması beklenen ID 4, daha sonra dört çeker olarak da piyasaya sürülecek.

Volkswagen ID 4 Teknik Detaylar

İlk etapta 201 PS güç üretecek olan ana motoru ile gelecek olan ID 4, opsiyonel olarak sunulan 100 PS gücündeki ekstra ön motoruyla da görücüye çıkacak. Tek şarj ile 500 km menzil vaat eden otomobilin hızlı şarj özelliği ile gelmesi bekleniyor.

İç mekan ayrıntıları ve malzeme kalitesi hakkında da henüz çok fazla veri bulunmayan elektrikli otomobilin, akıllı araç konseptiyle tanıtılması bekleniyor. Bu çerçevede Android Auto/Apple Car Play, kablosuz şarf, Wi-Fi ve dokunmatik kontroller ile dijital bir atmosfer düşünülüyor.

ID 4, Volkswagen’in diğer tam elektrikli araçları olan ID Roomzz, ID Buggy ve ID Buzz ile beraber aynı platformdan çıkacak. Daha önce Volkswagen’in farklı araçları için aynı platformları kullandığına bir yazımızda değinmiştik. Bu ID markalı tam elektrikli araçlar için de Volkswagen, MEB platformunu kullanılacak.

Volkswagen ID 4 Fiyatları

Volkswagen’in ilk tam elektrikli SUV sınıfı otomobili olacak olan ID 4, yerli otomobilin de rakibi olacak. Henüz fiyatları ile ilgili bir bilgi olmasa da Amerika’da yayınlanan dergilerde ABD fiyatının 35-45 bin dolar seviyelerinde olması bekleniyor. Volkswagen’in rekabetçi bir fiyat ile çıkacağına kuşku yok. Zira elektrikli araç üretimi için belirlenen slogan ‘Milyonerler için değil milyonlar için elektrikli araç’ şeklinde olmuştu.

Sıfır Km Volkswagen Fiyatları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here