Mercedes sınırlı üretim Maybach S680 Haute Voiture modelini modadan aldığı ilhamla tanıttı. Firma bu araçtan sadece 150 adet üretecek.

Karşınızda Sınırlı Üretim Maybach S680 Haute Voiture!

2023 model Mercedes Maybach S680 Haute Voiture, modadan ilham alan bir tasarıma sahip. S680 moda tutkunu olarak gören zenginler için ultra klas Maybach S sınıfının moda şovlarından ilham almış.

Mercedes 2022 yılının başlarında Haute Voiture konseptini sürülebilir sanat eseri ismiyle üretim yapacağını duyurmuştu.

Yeni sınırlı üretim S680 Dubai de bir defilenin ardından tüm ihtişamıyla ortaya çıktı.

S680 Haute Voiture, 2023 yılının başlarında satışa çıkacak. Çıkışını yaptığında sadece 150 adetlik bir sınırı olacak.

Mercedes Maybach S680 Dış Tasarım Detayları

Haute Voiture modelinin diğer herhangi bir Maybach S680 ile karışmaması için iki farklı özel renk tonu ile beraber geliyor. Mercedes aracın üst kısmında metalik deniz mavisini tercih etmiş. Alt kısımda ise pembe altın rengi tercihi yer alıyor.

Büyük mono blok tekerlerde  gövde rengine uyum sağlaması için metalik deniz mavisi de dikkat çekici bir detay.

Sınırlı üretim S680 klasik Maybach S sınıfı ile aynı krom dış kaplamaya sahip. Bunun yanı sıra ayrıca Mercedes-Benz logosu kaputun üstünde bizleri karşılıyor. Bu seriye özel geliştirilen jantların yanı sıra arka sütunda Maybach logosu dikkatlerden kaçmıyor.

Maybach yazısı ön tarafta ızgaranın üzerinden büyük harflerle de yazıyor. Bunun yanı sıra ayrıca arka kısımda da Maybach yazısı bulunmakta.

S680 de yer alan far tasarımı arka ve ön için diğer Mercedes araçlarıyla aynı.

Haute Voiture ekstra bagaj hacmine sahip olarak geliyor. Bunun sebebi Maybach’ın araç ile birlikte iç mekanda aynı malzemeden yapılacak çanta koleksiyonu çıkarması. Bu çantalar sınırlı sayıda ayrıca satılacak.

İç Tasarım

İç kısımda büyük bir MBUX bilgi-eğlence ekranı var. Arka tarafta iki kişilik oturma yeri de var. Bu da standart Maybach S680 ile aynı düzene benziyor. Ön konsol da tamamen djital gösterge paneli de bizleri karşılıyor. Buna rağmen Mercedes, MBUX bilgi-eğlence sistemini pembe altın vurgular gibi Haute Voiture modeline özgü görseller ile de süslüyor.

Bunun yanı sıra kullanıcılar dilerse moda aksesuarları ve süslü kıyafetler giyen 12 farklı avatar arasından seçim yapabiliyorlar.

Kokpitin orta kısmındaki sürücünün kol dayama bölümünün ön tarafında Haute Voiture baskısı diğer dikkat çekici bir detay. Bu baskının olduğu yerde ayrıca aracın seri numarası da yer alıyor.

Aracın iç kısmında buklet kumaş tercihi dikkat çekiyor. Buklet kumaş iplikten dokunan bukle görünümü elde etmek için efekt ipliği ile sarılarak oluşturulan bir kumaş türüdür. Aracın kapı panellerinde, koltuklarında ve kabinin tamamında öne çıkıyor.

Aracın iç kısım deseni ise mavi, bej, pembe altın ve diğer altın renk tonlarının bir karışımı. Tavan döşemesi  ayrıca zarif bir desene sahip. Aracın kabininde keten ve keçi kılı tiftiğinden yapılan paspas seti yer alıyor. Bunun yanı sıra pembe altın renkli şampanya kadehi de bulunmakta.

Aracın arka kısmında yolcuların oturduğu yerin kol dayama bölümünde dokunmatik ekran yer alıyor. Buradan ön koltukların arkasında ki bilgi-eğlence ekranlarının kontrolü sağlanıyor.

Araçta bunun yanı sıra iki parçalı panoramik bir cam tavan bulunuyor. Bu iki parçalı cam tavanın ortasında araca ses sistemine entegre edilmiş hoparlör bulunmakta.

Bu aracı satın alacaklara Mercedes, aracın seri numarasının bulunduğu bir rozet, özel bir anahtarlık verecek. Bunun yanı sıra ayrıca üzerinde Haute Voiture baskılı bir örtü ve aracın küçük ölçekli bir modelini de verecek.

Motor Performansı

Standart Maybach S680 modelleri gibi Haute Voiture modeli de dört tekerden çekiş sistemine sahip. Haute Voiture de çift turbo 6 litrelik V-12 motor yer alıyor. Bu araca 621 beygir gücü sağlıyor.

Mercedes aracın teknik bilgilerini resmi olarak paylaşmadı. Ancak standart  modelinin 0’dan 100’e 4.1 saniyede çıktığını düşünürsek, sektör kaynakları V-12 motora sahip Haute Voiture’nin 4 saniyenin altında bir sürede bu hıza ulaşacağını söylüyor.

Ancak S680’nin motor performansından ve hızlanmaları bir yana Haute Voiture’nin asıl odak noktası moda. Bu da aracın tasarımı ve nasıl göründüğü ile ilgili. Aracın amacı performans değil görünüm olduğunu hatırlatalım.

Aracın Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Mercedes çıkışını yaptıktan sonra aracın resmi olarak fiyatını paylaşmadı. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi araç 2023 yılının başlarında çıkacak ve sadece 150 adet üretime sahip olacak.

Mercedes açıklamamış olsa da sektör kaynakları standart S680’nin 230.050 dolarlık fiyatından daha yüksek bir fiyata sahip olacağını ifade etmekte.

Sıfır KM Mercedes Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here