Ds 7 Crossback Türkiye de satışa çıktı. DS firmasının yeni güncellenen Crossback modelinde dış ve iç tasarım da pek çok yenilik var.

Yeni DS 7 Crossback Dış Tasarım Detayları

Firma yeni Crossback’in dış tasarımında zarif ve dinamik çizgileri tercih etmiş. Dış tasarımın önünde pek bir değişiklik yok. Ancak far tasarımında değişiklik var. DS farlarda Pıxel LED Vision 3.0 ve DS Light Veil teknolojisine yer vermiş.

Bu yeni farlar araca keskin bir görünüm katıyor. Arka tarafta ise balık sırtı desenli full LED farlar yer alıyor. Bu farlar araç ile bütünlük oluşturuyor. Bunun yanı sıra ön farlar ile uyumlu bir şekilde görünümü tamamlıyor. Bu da araca çarpıcı ve güçlü görünüm katıyor.

Yeni DS 7 dış tasarımında zarafeti ve gücü bir araya getiren eşine rastlanman oranlar tercih etmiş. Firma dış tasarım rengi için 6 adet farklı tasarım rengi sunmakta. Bunlar; Platin Grisi, Pastel Gri, Kristal Gri, Safir Mavisi, İnci Beyazı ve Perla Nera Siyahı.

Bunun yanı sıra ayrıca araç için firma dört farklı jant seçeneği de sunmakta. Bunların ikisi standart olarak tercih edilebilirken, diğer ikisi bazı DS 7 modellerine özel. Standart olanlardan biri 19 inç boyutunda, parlak siyah renkte, Edinburgh alaşım jant. Diğeri 20 inç boyutunda, parlak siyah renkte, Tokyo alaşım jant.

Bunun yanı sıra E-Tense 4×4 360 versiyonuna özel 21 inç boyutunda, parlak siyah renkte Brooklyn alaşım jant sunulmakta. Performance Line versiyonuna özel 19 inç boyutunda, parlak siyah renkte, Silverstone alaşım jant sunulmaktadır.

İç Tasarım

İç kısımda bizleri üç boyutlu ve teknolojik bir kokpit karşılıyor. Burada 12.3 inç boyutunda dijital gösterge ekranı yer alıyor. Bunun yanı sıra ayrıca bilgi-eğlence sisteminin merkezinde 12 inç boyutunda HD dokunmatik ekran yer alıyor.

DS Iris sistemini kullanan dokunmatik ekran sayesinde ekranı isteğinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz. İç mekanda ayrıca Focal Electra Hi-Fi ses sistemi yer alıyor. Bu ses sisteminde 14 adet hoparlör yer almakta.

İç kısımda tasarım olarak özel saat kayışından ilham alınmış. Masaj işlevine sahip, ısıtmalı ya da havalandırmalı ön koltuklar ve katlanabilir arka koltuklar da  tam işlemeli Nappa deri tercih edilmiş. İnci dikişi süs dikişleri de diğer bir detay.

İç kısımda döşemeler de Kristal Grisi ya da Bazalt Siyahı hakim durumda. İç kısımda diğer dikkat çekici bir detay ise kontağı çalıştırdığınızda gösterge panelinde B.R.M R180 tasarımlı Chronograph saat.

Motor Performansı

Yeni DS 7 de üç farklı versiyonda motor seçeneği bulunmakta. Bunlar; Hibrit, Benzinli ve Dizel.

PureTech isimli benzinli versiyon 225 beygir gücünde. Otomatik şanzımana sahip. BlueHDi dizel versiyon ise 130 beygir gücünde ve otomatik şanzımana sahip.

E-Tense isimli bu hibrit motorun Türkiye de sadece 300 beygir gücünde dört tekerden çekişli versiyonu satışta. Bunun yanı sıra 225 beygir gücünde ve 360 beygir gücünde dört tekerden çekişli iki farklı hibrit versiyonu da bulunmakta.

En güçlü motora sahip modelin 0’dan 100 km’ye hızlanması ise 5.6 saniye sürüyor.

Yeni DS 7 Türkiye Fiyatı

DS 7 Türkiye de üç farklı versiyon ile piyasada kendine yer buluyor. Üç farklı motor seçeneğiyle satışta olan aracın Türkiye fiyatları ise şöyle:

130 beygirlik dizel otomatik şanzımana sahip DS 7 Opéra BlueHDi versiyonunun fiyatı 1.618.200 lira.

225 beygirlik benzinli otomatik şanzımana sahip DS 7 Opéra PureTech versiyonunun fiyatı 1.659.900 lira.

300 beygirlik hibrit DS 7 Opéra E-Tense 4×4 versiyonunun fiyatı ise 2.273.200 lira.

DS ayrıca aralık ayına özel 300 bin kredili %0.99 faizli kampanya da sunmaktadır.

Not: Belirtmiş olduğumuz fiyatlar Aralık ayına ait fiyatlandırmalar olup, herhangi bir donanım paketine sahip olmayan standart versiyonlar için geçerlidir. 

Sıfır KM DS Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here