Faraday Future, Nisan ayında teslimatlara başlamayı hedeflediği için 170 milyon $’a kadar ek sermaye artırmayı umuyor.

Faraday Future’un Geri Dönüşü

Faraday Future

EA girişimi Faraday Future, FF 91 elektrikli SUV’unu Nisan 2023’te müşterilere teslim etmeyi hedeflemişti. Bu nedenle yatırımcılarla 170 milyon dolara kadar ek sermaye için görüşmeler yapıyor.

Mart’ta Üretim Başlayacak

Faraday Future

Los Angeles merkezli şirket, FF 91’in üretimine Mart 2023’ün sonunda üretim tesisinde başlamayı beklediğini söyledi. Fakat marka üretime başlamak için sermaye toplamakta oldukça zorlanıyor. Ancak Faraday Future, Perşembe günü mevcut bir yatırımcıdan 30 milyon dolarlık bağlayıcı bir niyet mektubu aldığını söyledi.

Şirkete göre, mevcut yatırımcıların da ilk modelinin üretimini desteklemek için sermaye sağlamaları bekleniyor. Şirketin yatırımcı toplantısından en son güncellemeler geldi. İlk konusu Faraday Future’ın bu hafta başlarında şirket içinde dolandırıcılık iddialarına yönelik uzun süredir devam eden bir soruşturma geçirmeleri. Ayrıca iki yönetim kurulu üyesinin görevden alınmasını isteyen bir yatırımcıyla bir anlaşmazlığı çözmesinin ardından yönetim değişikliklerini duyurmasının ardından geldi.

Faraday Future

Geçen ay, Faraday’ın yönetim kurulu, eski bir BMW yöneticisi olan CEO Carsten Breitfeld’in yerine şu anda Faraday’ın Çin bölümünü yöneten Xuefeng Chen’i getirmek için oy kullandı. Bununla birlikte Kasım ayında şirket, işletme olarak devam etme kabiliyeti hakkında “önemli şüpheleri” olduğunu ve FF 91’in teslimatlarını ertelediğini söyledi.

Faraday Future’dan gelen açıklamaya göre markanın ilk modeli olan FF 91 isimli elektrikli SUV, en geç 2023 yılının Nisan ayında alıcılarına ulaşmaya başlayacak.

Araç hakkında marka oldukça umut dolu konuşuyor. ”FF 91, ilk üretim aracımız ve amiral gemisi modelimizdir. Tamamen elektrikli, otonom kullanıma hazır ve sorunsuz bir şekilde bağlantılı, performans, zeka ve kullanıcı deneyimindeki en son mobilite gelişmelerimizi bünyesinde barındırıyor. FF 91’i görsel olarak yoldaki diğer her şeyden ayıran geleceğe dönük bir tasarım vermemizin nedeni budur.” dedi.

Satılık 2. El Araba Fiyatları ve Modelleri

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here