Mercedes Vision AMG Konsepti Tanıtıldı!

0
1429
Mercedes Vision AMG

Mercedes-Benz, AMG markası ile üreteceği ilk elektrikli spor otomobil konsepti olan Vision AMG’yi tanıttı. Otomobilin 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Aynı zamanda model, performanslı elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen AMG.EA platformunu kullanan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

Mercedes-Benz mühendisleri, Vision AMG’nin tasarımı için şirketin Formula 1 takımından esinlendiler. Bu durumda tasarımcılar, uzun bir dingil mesafesi ile oldukça basık bir tasarım oluşturdular. Aynı zamanda aracın renklerinde de Formula 1 takımından etkilenerek tasarladılar.

Vision AMG Tasarımı 

Mercedes Vision AMG Tasarımı

Konsept aşamasında olan otomobilde dikkat çekici tasarımlar bulunuyor. Bunlardan biri, aracın camlarının rengi. Camlar renksiz ya da siyah değil, aracın rengine uygun olarak gümüş rengi tercih edilmiş. Fakat bu durum sürücüler için dışarıyı görmekte bir sorun yaratmıyor. Ayrıca spor elektrikli otomobil, kapalı ızgara yapısına sahiptir. Bu kısım, aracın parçalı far yapısı ile entegre edilmiş durumdadır. Konsept üzerinde tam detaylı görünmese de üretim versiyonunda gizli kapı kollarına ve çerçevesiz camlara sahip dört kapı bulunacak. Arka kısımda ise daha klasik ama daha şık görünen bir tampon tasarımıyla karşılaşıyoruz.

Vision AMG’nin tasarımına bakmaya devam ettiğimizde, ön ve arka kısa çıkıntılar ve baskın çamurluklar dikkat çekiyor. Ayrıca önde, Mercedes’in meşhur yıldızının imzasını andıran ışıklar, ortadaki ince şeritle bütünleşiyor. Alttaki dikey LED şeritler ise, AMG’nin içten yanmalı motor modellerindeki Panamericana ızgarasını ifade ediyor. Dijital yan aynalar, 22 inç aerodinamik jantlar, arka uç kısımda başından sonuna uzanan LED şerit bulunuyor. Ayrıca dairesel stop lambaları ve şirketin 2022 Formula 1 aracını çağrıştıran süslemeler de çarpıcı tasarım öğeleridir.

Mercedes Vision AMG tasarım

Konsept otomobil, 5100 mm uzunluktadır. Ayrıca aks mesafesi ise 3000 mm’dir. Bu durum da iç mekanda oldukça geniş bir yaşam alanı sunacağını göstermektedir. Fakat otomobilin iç tasarımı ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor.

Vision AMG

Mercedes Vision AMG için henüz hangi motorun kullanılacağı açıklanmadı. Fakat Mercedes’e göre bu motorlar, normal elektrik motorlarından daha hafif ve daha kompakt olacak. Aynı zamanda daha fazla verim ve güç sağlayacak. Mercedes-AMG CEO’su Philipp Scheimer, bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Philipp Scheimer açıklamasında;

“Yüksek güç yoğunluğu ve sürekli tork aktarımı ile geleceğin sürüş performansını yeniden tanımlayacağız. Her şeyi sıfırdan geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Mercedes, bir süre önce elektrikli araçları için daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip silikon anotlu pil yapmak için pil şirketi Sila Nanotechnologies ile ortaklık kurduğunu da duyurmuştu. Şirketin pilleri, günümüzde çoğu elektrikli araçta bulunan geleneksel lityum iyon pillerden yüzde 20 ila 40 daha fazla kapasite sağlıyor.

Son olarak Mercedes, Vision AMG’nin seri üretimine 2025 yılında başlayacak. Otomobilin fiyatı ise merak konusu.

Sıfır km Mercedes-Benz Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here