S Class 2. Tanıtım Bugün Gerçekleştirildi!

2
12402
mercedes benz s class

Birçok uzman tarafından dünya üzerindeki en iyi otomobil olarak görülen Mercedes S Class için ikinci tanıtım bugün Türkiye saati ile saat 15:00’da başlayan bir dijital bir etkinlikle gerçekleştirildi. Sizler için etkinliğe katılıp S Class ile ilgili en yeni özellikleri derledik.

S CLASS

Mercedes Otomatik Sürüş Başkanı Michael Hafter’ın katılımıyla gerçekleşen bu etkinlikte S Class ile ilgili birçok yeni özellik tanıtıldı.

Güvenli Sürüş Teknolojilerinin Öncüsü: Mercedes-Benz S Class

Yaklaşık 40 yıl önce, ön hava yastıklarını ilk olarak kullanan marka olan Mercedes, 25 yıl önce de ESP yani elektronik denge sistemlerini ilk kez araçlarında sunmuştu. Mercedes güvenli sürüş söz konusu olduğunda her zaman olduğu gibi bugün de en ön saflarda.

Arka Koltuk Hava Yastığı

Arka koltuk hava yastıkları arka koltukta oturan yolcular için özel olarak geliştirilmiş bir hava yastığı sistemi olarak geliyor. S Class mevzu bahis olduğunda arka koltukta oturan kişiler tahmin edebileceğiniz üzere çok önemli kişiler, patron ya da çocuklar gibi. Dışı yüzeyi pamuk ve iç kısmı ise özel bir şekilde doldurularak maksimum esneklik kazandırılmış.

S Class Re-Seat Hava Yastığı

Mercedes güvenlik konusuna sürecin tamamında kullanıcısının yanında oluyor. Kaza öncesi, kaza esnası ve kaza sonrasında ortaya çıkan kaza alanı ile ilgili birçok çalışma yürütüyor. Sonuç olarak kaza konusu oldukça kapsamlı bir konu ve Mercedes bu güvenlik söz konusu olduğunda sadece kendi sürücüsünü değil, yayalar gibi çevredeki diğer şeyleri de koruma konusunda çalışmalarına devam ediyor. Fakat bu etkinlikte bu konuda daha fazla bilgi verilmedi.

Pre-Safe Impulsive Side Sistem
Mercedes Pre-Safe İmpulsive System
Mercedes Pre-Safe İmpulsive System

Pre safe impulsive side sistem bugün Mercedes tarafında hakkında spoiler verilen başka bir güvenlik sistemi oldu. Bu sistem daha önce de duyurulmuştu. Pre-Safe Impulsive Side Sistem Etraftaki tehlikeleri algılıyor ve isminden de anlaşılacağı gibi kaza öncesi koruma sağlıyordu. Koltuğun yan tarafından çıkan yumuşak destek tehlikenin geldiği yönün tersine doğru sizi itiyor ve kaza öncesi bir önlem alınmış oluyordu. Fakat bugün anladık ki Mercedes bundan çok daha fazlasının peşinde. Güncellenen yeni sistem ile çarpışma tehlikesi anında aracın gövdesi özel bir sistem tarafından 8 cm yükseltiliyor ve kaza anındaki oluşan darbelerin araç içerisindeki sürücülere ulaşması minimize ediliyor. Çarpışmanın sağ ya da sol taraftan gerçekleşmesi fark etmiyor.

Mercedes New Pre-Safe İmpulsive System
Mercedes New Pre-Safe İmpulsive System
E-Active Body Control

E-Active Body kontrol Mercedes S Class’a tam denge kontrolü veriyor. Akslar üzerine yerleştirilmiş bu özel teknoloji sayesinde siz ne yöne dönerseniz aracınızın arka aksı da ona göre eğimleniyor ve manevra kabiliyetini maksimuma çıkartıyor. Bu durumsa Mercedes yetkilileri tarafından yapılan açıklamada bu sistem, tam kontrolün yanı sıra, dar alanda harika manevralar yapabiliyor ve bu sayede en dar park alanlarına bile rahat girme fırsatı sunuyor.

mercedes e-active body control
mercedes e-active body control

En yeni Mercedes S Class haberleri için bizi takip etmeye devam edin!

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here