eCitaro: Yeni Nesil Elektrikli Otobüs

Elektrikli vasıtalar Avrupa kentlerinde eski tip ulaşım araçlarının yerini bir bir alıyor. Yeni teknoloji elektrikli araçlar hem vatandaşlara daha fazla konfor sunuyor hem de çevreye daha az zarar veriyor. Dünya’da elektrikli taşıt teknolojileri ilerledikçe ülkeler de doğaya verdikleri zararı azaltmak için bir an önce bu teknolojileri kullanabilmenin yollarını arıyor. Dünya çapında üretim yapan, Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurarak geliştirme çalışmaları yapan Mercedes gibi markaların yanı sıra Türkiye’de üretim yapan yerli markalar da Avrupa yollarında tercih ediliyor. eCitaro ise Mercedes-Benz tarafından geliştirilen en yeni elektrikli topu taşıma aracı.

eCitaro

eCitaro için Ar-Ge Hoşdere Fabrikasında Yapılıyor

Mercedes-Benz eCitaro, 1908 yılında kurulan Mannheim Otobüs Fabrikası’nda üretiliyor. En güncel üretim teknikleri ve gelişmiş yöntemlerle üretim hattından çıkan her Citaro otobüs gibi kapsamlı kalite ve güvenlik kontrol süreçlerinin ardından fabrika içerisindeki test parkurunda test ediliyor. Mannheim’da üretilen bir eCitaro’nun tüm yol ve dayanım testleri ise Türkiye’de gerçekleştiriliyor.

Ayrıca eCitaro’nun aşağıda belirtilen kapsamları Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs AR-GE Merkezi’nde 40 kişilik bir ekip tarafından geliştiriliyor:

· Exterior: Komple yeni dış dizayn kapsamı, ön yüz kaplamaları ve tavan kaplamalarının tasarlanması

· Karoser: Özellikle akü taşıyıcılarının konumlandırıldığı tavan iskeletinin güçlendirilmesi ve akülerin korunması amacıyla uygun tavan kaplaması dizaynı

· Interior: Yeni tavan aydınlatma ve kaplama konseptlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi

· Araçta kullanılan tüm kablo demeti sistemlerinin ve diagnoz sistemlerinin adaptasyonu

Nasıl Yenilikler Sunuyor ?

Tamamen elektrik tahrikli eCitaro G körüklü otobüs, Citaro kentiçi otobüs ailesinin ürün yelpazesini genişletiyor. Mercedes-Benz, daha iyi hayat kalitesi sunan daha çevreyle dost kentler yolunda bir başka önemli adımı temsil eden yeni tamamen elektrikli otobüsle teknolojik önder olarak rolünü daha da genişletiyor. Pazara sunulmasından kısa bir süre sonra yeni körüklü otobüs yeni akü teknolojisiyle alınabilecek. eCitaro G kendi sınıfında yenilikçi solid-state akülerle donatılan ilk körüklü otobüs olacak.

Körüklü otobüsler, çok sayıda vatandaşa hizmet veren yüksek kapasiteye  ihtiyaç duyan operasyonlar için olmazsa olmaz. Yeni eCitaro G, kendini kanıtlamış Citaro G körüklü otobüsün avantajlarını eCitaro’nun yüksek teknolojisi ve akü ve elektrikli tahrik için devrimci teknolojiler ile bir araya getiriyor.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here