Porsche gürültü algılama konusunda dikkat çeken bir teknoloji ile geldi. Yolda sürüş esnasında meydana gelen seslerin minimuma indirilmesi Porsche gürültü algılama teknolojisi ile mümkün.

Porsche var olan en iyi spor otomobillerin üreticisidir. İkonik 911 gibi, ama Alman otomobil de bir teknoloji şirketi olarak düşünülebilir. Porsche sürekli mühendislik sınırlarını zorlar ve yıllardır aynı şekilde yapılmış süreçler için yenilikçi teknik denemeler yapar. Bu teknik denemelerin ışığında otomotiv dünyasına çeşitli kazanımlar sağladılar. Ürettikleri spor otomobiller ile le mans yarışlarını 16 kez kazanmış Formula 1’de McLaren motorunu üretmiş ve paris dakar rallisinde en iyilerden olmayı başarmıştır. Tüm bu başarıların sonucunda Seat, Daewoo ve Subaru gibi firmalar Porsche’yi danışman olarak belirlemişlerdir.

Bu yılın başlarında, şirketin 911 GT2 RS ile piston sesleri için 3D baskı denemesi yaptığı bir olay ortaya çıktı. Markanın uzmanlığının son ürünü en son Porsche Digital hassas gürültü algılama için kullanılabilecek bir yapay zeka aracı ile geldi.

Porsche Gürültü Algılama Teknolojisi; Sounce

‘Sounce’ adı verilen Porsche Gürültü Algılama Teknolojisi aynı zamanda dijital asistan olarak bilinen teknoloji, arka plan gürültüsünü daha güvenilir bir şekilde algılayabilir ve bu da örneğin dayanıklılık testi yaparken mühendisler için yararlıdır. Tipik olarak, mühendisler’in bu tür testler için fiziksel olarak mevcut olması gerekir, bu da onları zorlayabilir, ancak Sounce bu ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Porsche Gürültü algılama

Teknolojinin yararları çoktur. Örneğin, otomobil endüstrisi içinde bileşen üretimini artırırken, hata belgelerinde doğruluğu da artırabilir. İnsan kulağı ile yorumlamak zor olabilir birden fazla gürültü ile başka bir test senaryosu çok daha kolay yapılabilir.

Porsche Digital’den Patricia Rennart, “Sounce ile, yük taşıyan bileşenlerin gürültü gelişimini 24 saat ve çeşitli koşullar altında güvenilir bir şekilde kontrol etmek mümkündür,” dedi. “Bu bize erken bileşen testlerinde analiz için fırsatları geliştirmek için olanak sağlar.”

Motor Gürültüsü Büyük Ölçüde Azalıyor

Sounce avantajları öncelikle geliştirme aşamalarında görülürken yeni araba sahipleri giderek aktif gürültü azaltma sayesinde daha sessiz bir sürüş deneyiminden yararlanıyor. Jaguar, Land Rover gibi markalar da bu etkileyici teknolojiyi bünyelerine dahil etmek için girişimlere başladı. Sistem, özellikle uzun yolculuklarda sürücü yorgunluğunu ve gerginliğini önemli ölçüde azaltabilir.

Porsche Gürültü algılama

İster test laboratuvarında ister yolda olsun, ses teknolojisindeki en son gelişmeler hem mühendislerin hem de sürücülerin hayatını kolaylaştırıyor. Porsche Gürültü Algılama Teknolojisi bunu başarıyor.

İkinci El Porsche İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here