Porsche Taycan Cross Turismo İçin Artık Gün Sayılıyor!

0
1590
Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo modelinin son test sürüşleri, Nürburgring Nordschleife’den Hockenheim’daki Grand Prix pistine kadar ki bölümde gerçekleşti. Modelin aynı zamanda İtalyan kasabası Nardò’dan Fransa – Pireneler’e kadar farklı bölgelerdeki pistlerde de test aşamalarına tabi tutulduğu gelen bilgiler arasında. Weissach Geliştirme Merkezi’ndeki safari parkuru adı verilen yol sayesinde Afrika dışında off-road koşullarını bir adım öteye taşıyarak testler tamamlandı. Testler esnasında toplam 998 bin 361 kilometre yol yapan Cross Turismo modeli, 25 bin kilometrelik bir test aşamasına tabi tutularak her türlü detayı incelendi.

Modelin yeni karoseri, Taycan spor sedanın üstün performans ve uzun menzil gibi tüm güçlü yönlerini bünyesinde barındırarak, bağlarından kopmuyor. Modelde dört tekerlekten çekişli ve hava süspansiyonlu şasinin yüksekliği kullanıcı tarafından ayarlanabilir. Otomobil ayrıca arkadaki yolcular için daha geniş bir iç mekan ve daha geniş bir bagaj hacmi sunarak rakiplerine göz dağı veriyor. Modelde ilginç detaylar ve ince tasarım dokunuşları da gözlerden kaçmıyor. Taycan’da, toplam 650 tasarım ve 1.500 saat atölye çalışmaları neticesinde hazır hale getirilen tasarım oldukça etkileyici duruyor.

Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Taycan Cross Turismo Önemli Açıklamalar!

Porsche Taycan Cross Turismo hakkında marka yetkililerinden önemli açıklamalarda gelmiş durumda yer alıyor. Geliştirme süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan model serisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Stefan Weckbach; “Cross Turismo’yu geliştirirken, elbette Taycan spor sedanda sahip olduğumuz deneyimden faydalandık. En büyük zorluk, sportifliğin gereklerini off-road kabiliyetleriyle birleştirmekti. Cross Turismo, yarış pistinde yüksek performans gösterebilmeli, aynı zamanda büyük çukurlar, çamur ve çakılla başa çıkabilmeliydi.” dedi. Bu koşullar, Weissach Geliştirme Merkezi’ndeki “dayanıklılık test alanında” simüle edildi. Weckbach sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuç hayli etkileyici. Cross Turismo, özünde bir arazi aracı olmamakla birlikte asfaltsız ve toprak yollarda uzmanlaşıyor. 21 inçe kadar çıkabilen jantlarının üzerinde açık bir İsviçre çakısını andırıyor.” ifadelerini kullandı.

2. El Porsche İlanları İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here