Serinin En Güçlü Panamera’sına Hibrit Motor:
2021 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Hibrit motor teknolojileri elektrikli araçlara geçişte bir köprü görevi görüyor. Gerek alt yapı eksikliği gerekse sürdürülebilirlik açısından elektrikli araçlara henüz hazır olmadığımız bu süreçte, hibrit otomobiller ile tam elektrikli sürüşlere yaklaşmış oluyoruz. Son dönemde spor otomobil üreticileri tarafından da ilgi gösterilen elektrik destekli bu modellere, gün geçtikçe yenileri katılıyor. Porsche‘nin küresel çapta satış rekorları kırdığı modeli Panamera da bunlardan biri. VAG bünyesinde bulunan Alman otomotiv devi Porsche, 2021 yılı itibariyle Panamera modellerine hibrit motorlu versiyonlar ekleyeceğini duyurdu.

panamera turbo s

Çok Daha Güçlü Çok Daha Verimli!

Porsche tarafından geliştirilen E-Hybrid motor teknolojisi ile Porsche Panamera Turbo S, 689 beygir gücüne sahip. Plug-in (Fişli) hibrit teknolojisine sahip motoru ile model, markanın güncel satışı bulunan ikinci en güçlü otomobili olma unvanını da taşıyacak. 4.0 litrelik 8 silindirli çift turbolu benzinli bir içten yanmalı motora sahip olan model, benzinli motoru ile 563 beygirlik bir güç üretiyor. Elektrik motorundan ise 134 beygirlik güç alan model, toplamda 689 beygirlik bir güç ile sürücüsünü baş başa bırakıyor. Bu kombinasyon ile Panamera Turbo S E-Hybrid, 0-100km/s hızlanmasını 3 saniyede tamamlıyor. Aracın son hızı ise 315km/s olarak belirlenmiş. Hibrit model 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile aktarımını gerçekleştirecek.

panamera e-hybrid

Sadece Panamera Turbo S Hibrit Motora Kavuşmuyor!

Marka aynı zamanda daha az güce sahip olan Panamera 4 modelinde de hibrit versiyonu sunacağını açıkladı. Porsche Panamera 4 E-Hybrid, 2.9 litrelik çift turbolu 6 silindirli bir içten yanmalı motor ile gelecek. Bu motora 134 beygirlik bir elektrik motoru destek verecek. Panamera 4 E-Hybrid’in 0-100km/s hızlanması ise 4.2 saniye olacak.

panamera iç tasarım

2021 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Ne Zaman Satışa Sunulacak?

Yeni motora sahip modelin 2021 yılının bahar aylarında satışa sunulması bekleniyor. Hibrit motorlu versiyonların Avrupa ve Amerika pazarları için ise ön siparişleri şimdiden toplanmaya başladı.

İkinci el Porsche Panamera ilanları

Porsche Roads Aplikasyonu Hava Kalitesini Bildiriyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here