Japonya’nın Ürettiği Efsane Araçlar

0
3076
Japonya'nın Ürettiği Efsane Araçlar

Japonya’nın Ürettiği Efsane Araçlar! Şimdiye kadar vereceğiniz en iyi araba satın alma kararlarından birisi, bir Japon arabası almaktır. Japon araçları genellikle dünyadaki en güvenilir ve dayanıklı otomobiller olarak kabul edilmektedir. Kültürel olarak Japonlar, otomobil şirketlerinin ve ürünlerinin kalitesiyle gurur duyarlar. Efsaneye dönüşen ve otomotiv sektörünün kilit taşı olan markalar arasında Toyota, Nissan, Honda ve Mazda yer almaktadır. Dünya çapında bol miktarda tedarik sayesinde Japon arabalarının yedek parçaları hemen hemen her yerde bulunabilmekte ve bakım maliyetleri de rakiplerine göre ucuz olmaktadır. Sayamayacağımız kadar çok miktarda Japon otomobili üretilmektedir. Fakat bugün sizlere efsaneleşen modelleri sıralamak istiyorum. (Honda S2000 daha önceki konularımda çok fazla olduğu için bu listede yoktur.)

Toyota AE86

Japonyanın Ürettiği Efsane Araçlar

Toyota AE86 coupe, klasik RWD dengesi ve kusursuz kullanımı sayesinde 30 yılı aşkın süredir drift sporcularının kalbini kazanmaktadır. 1.6 litrelik benzinli motoru ile 7.600 devir çevirmeyi başarmaktadır.

Toyota 86 Japonyanın Ürettiği Efsane Araçlar

Toyota 86’nın tasarımı, almak isteyen insanların sayısını artırmaya yetmektedir. Yaklaşık olarak 200 beygir gücü 2.0litrelik,4 silindirli benzinli motorundan almaktadır. 0-100 kilometre hızlanması sadece 7 saniyedir.

Nissan Silva Japonya'nın Ürettiği Efsane Araçlar

Orijinalinde 1.6 benzinli, 4 ileri manuel şanzıman olarak 1964 yılında üretilmiştir. Japon araçların birçoğuna da ilham kaynağı olmuştur.

Mazda MX-5 Miata Japonya'nın Ürettiği Efsane Araçlar

Hafiflik ve dinamik sürüş sayesinde Japonya’nın Ürettiği Efsane Araçlar listesine girmeyi hak etmektedir. 30 yıldır satıştadır ve ikinci elde insanlar tarafından rağbet görmektedir. 0-100 kilometre hızlanması ise sadece 6.7 saniyedir.

Nissan Skyline GT-R

Efsanevi ve oldukça başarılı olan Nissan Skyline GT-R, Japon yarış dünyasında çok popülerdir. R32, R33 ve R34 olmak üzere üç farklı nesildir. R34 serisi hepimizin yakından bildiği ve severek izlediği Hızlı ve Öfkeli 2 filmiyle popülaritesini artırmıştır.

Toyota 2000 GTJaponyanın Ürettiği Efsane Araçlar

Toyota ve Yamaha işbirliği ile üretilip 1965 yılında Tokyo Motor Show’da tanıtılmıştır. Şıklık ve yüksek performansın sembolü olmuştur. Ayrıca çok sevilen 1967 James Bond filmi You Only Live Twice filminde kullanılmıştır.

 

İkinci El Araba İlanları 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here