Porsche Çin’de bir fabrika açmaya ilgili değil, geçmişte olduğu gibi şimdi de Alman Malı imajını korumak istiyor. Porsche, Çin’in en büyük pazarlardan birisi olmasına rağmen Çin toprakları üzerinde bir fabrika kurmakla ilgilenmiyor. Bizim gibi sizde Porsche’nin neden Çin pazarına girmek istemediğini merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Porsche Markasının Çin Fabrikasına İlgisi Yok, “Alman Malı” İmajını Korumak İstiyor

Geçen yıl Porsche 272.162 araç sattı ve bunlardan 88.968’i Çin’de yaşayan müşterilere teslim edildi. Bu, Avrupa’da satılan 80.892 ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 57.294 araçtan daha fazlaydı. AudiMercedes ve BMW gibi diğer premium otomobil üreticileri, Çin pazarında yerel olarak araç üreterek artan Çin satışlarından yararlanmaya karar verdi. Porsche CEO’su Oliver Blume, bu pazar olaylarını takip etmekle herhangi bir ilgisi olmadığını söyledi.

Porsche CEO’su Oliver Blume’nin, Financial Times’a verdiği demeçte, “Çin için hala Avrupa’dan üretilmesi gereken kaliteli ve birinci sınıf bir argüman gerekli.” dedi. Ayrıca Blume, “Bugün için üretimi hareket ettirmek hiç mantıklı değil. 10 yıl içinde bu durum değişir mi bilmiyorum. Bu, araç hacminin nasıl geliştiğine ve ayrıca her ülkedeki kural ve düzenlemelere bağlı” açıklamalarını ekledi.

Porsche Alman Malı İmajını Korumak İstiyor

Blume, Porsche’nin yeni araçlarının çoğunu Almanya’da üretmeye devam edeceğini bildirdi. Ayrıca Porsche bu durumun daha istikrarlı olacağını ve fiyatları koruyabileceğini de sözlerine ekledi. Şirketin ‘Made in Germany’ imajını korumak için Almanya’da üretime devam edip daha yüksek üretim maliyetlerini karşılamaya değer olduğunu ekledi. Ancak Porsche Cayenne Slovakya’da üretiliyor ve üretimi devam ediyor.

Bu, Porsche’nin Çin Halk Cumhuriyeti topraklarında araç üretme fikri üzerine ilk kez soğuk su dökmesi değil. Hatta Blume, 2019’un başlarında Çin medyasına, şirketin yerel olarak araç üretmeye devam etmesinin daha mantıklı olacağını söyledi. Daha sonrasında ise Çin’de bir fabrika kurulmasını onaylamadığını söyledi.

Porsche kurulduğu topraklara sadık kalırken, geçen hafta Malezya’da bir montaj fabrikası açacağını öne süren bir rapor ortaya çıktı. Bu rapor Blume’un açıklamalarına aykırı bir kağıttı. Henüz bu raporun doğruluğu belirsizliğini koruyor.

İkinci El Porsche İlanları

Sıfır Km Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here