Asya’da ki hızla gelişen elektrikli araç pili endüstrisi büyüme döneminin ardından ülke içerisinde talep edilenden fazla pil üretmeye başladı. South China Morning Post‘un paylaştığı verilere göre yakında yerli elektrikli otomobil üretici taleplerinin 3 katı pil üretecek. Ayrıca Economic Daily raporuna göre 2025 yılında Çin, 3.000 GWh EV pili üretecek.

2025 Yılında Üretim Kapasitesi 6 Katına Çıkacak!

çin ev pili

Bu yıl Çin’deki EV pil fabrikalarında 500 GWh EV pili üretimi gerçekleşti. Önümüzdeki iki yılın ardından fabrikaların kapasitesi yaklaşık altı katına çıkacak. Bu da Çin’li EV üreticilerinin beklentilerinin üç katı. Bu sayede Çin, ürettiği pilleri yurt dışına ihraç edecek.

EV haber sitesi CnEVpost‘un kurucusu Phate Zhang, “İyi haber şu ki, Çin’in EV endüstrisi bir zamanlar büyümesini engelleyen darboğazın üstesinden geldi. Ancak pil şirketlerinin, Çin’in pil teknolojisinde zaten bir lider olduğu düşünüldüğünde, taleplerini sindirmek için iç pazarın ötesine bakmaları gerekebilir.” dedi

Yurtdışındaki Elektrikli Otomobil Üreticilerinden Daha Fazla Sipariş Almaları Gerekiyor!

Contemporary Amperex Technology Limited

Dünya’nın en büyük EV pili üreyici olan Contemporary Amperex Technology Limited (CATL)’ın halihazırda Tesla ve BMW gibi dev markalara tedarik sağlıyor. Diğer 47 farklı Çinli EV pil üreticinin daha da büyümesi için bu tür iş ortaklıklarına ihtiyacı var.

Suzhou Hazardtex’in üst düzey yöneticisi David Zhang, “Çinli EV pil şirketleri, güçlü uluslararası oyuncular olmak için anakara EV montajcılarının önünde yarışacak. Daha da önemlisi, yurt içi talep tesislerinin yüksek kullanımını desteklemeye yetmeyeceğinden, yurt dışındaki otomobil üreticilerinden daha fazla sipariş almaları gerekiyor.” dedi.

Elektrikli Araçlarda Pil Değişim Maliyetleri Artacak Mı?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here