Transportation tasarımı öğrencisi Sung Nak Lee, 2019 yılı Honda Stajı sırasında tamamladığı projeyi yayınladı. Acura Allure adı verilen tek koltuklu bir spor araca dönüşebilen iki koltuklu otonom bir araç tasarladı. Araca verilen bu tanımlar kulağa oldukça eksantirik geliyor. Acura bu projeyi hayata geçirir mi bilemiyoruz fakat tasarımın oldukça inovatif olduğunu düşünürsek ileride üretimini görmemiz muhtemel.

Acura Allure: Hem Kullanabileceğiniz Bir Spor Araba Hem de Otonom Özellikli

Sung Nak Lee’nin kendisi için belirlediği tasarım zorluğu, araç paylaşımı için abonelik modelleri değiştiğinde geleceğin premium otomobil üreticileri için neler getireceğini düşünmekti. Sung Nak Lee’ye göre cevap, sizinle duygusal olarak etkileşime giren nesneler yapmak. Onun gördüğü gibi, mülkiyet, materyalizmden günümüzün seçici sahipliğine geçti. Abonelik veya denemelerden sonra nihayetinde arabalar kişilerin mülkiyetine geçecek ve bu da onlarla duygusal bir etkileşime girmemizi sağlayacak.

Bunun bir araba ile nasıl bir ilişkisi var? Acura Allure, sakinleri için ikili bir deneyim yaratmak istiyor. Aracın sırtı iki, salon tarzı koltuk için yeterince geniş yapan bir tür kum saati şekline sahiptir. Burada otururken, sürücüsüz arabanın kontrolü ele almasına ve rahatlamasına izin veriyorsunuz. Burada ana fikir rahat olmak ve sevdiklerinizle vakit geçirebilmeniz.

Koltukların ortadan ikiye bölündüğünü fark edebilirsiniz. Bu estetik bir seçimden daha fazlası. Her iki koltuğun dış kısmı öne doğru kayarak, kendi kendinize sürebileceğiniz, merkezi olarak konumlandırılmış tek bir koltuk oluşturur. Arabanın şekillendirilme şekli, dış dünyanın daha büyük bir panoramasına erişebilmeniz ve tepeleri seçip başka biri yerine makineyle etkileşime girebilmeniz anlamına gelir.

Acura Allure: Hem Kullanabileceğiniz Bir Spor Araba Hem de Otonom Özellikli

Sung Nak Lee, “Araştırma, gelecekteki ortak mobilite dünyasında, performans ve performans araçlarına yönelik gelecekteki pazarın küçüleceğini ve kendi arabalarıyla duygusal bağ kurmak isteyen insanlar için çok odaklanacağını gösteriyor. Premium otomotiv markalarının hayatta kalabilmek için ürünlerinin duygusal ve arzu edilen yönlerini en uç noktalara taşımaları gerekir.” dedi.
Ayrıca “O halde insanları bir nesneye duygusal olarak bağlı kılan nedir? Etkileşimin, duygu içermeyen bir şeye duygusal bağlılık yaratmada anahtar faktör olduğuna inanıyorum. Arabada meydana gelen iki ana etkileşim vardır: makine ile etkileşimler ve diğer yolcularla etkileşimler. Bu projede, aynı alanda gerçekleşen her iki etkileşimi de benzersiz koltuk konfigürasyonu ile zenginleştiren, premium ve aynı zamanda performans odaklı stil sağlayan bir çözüm sunmaya çalıştım.” sözlerini de ekledi.
Acura Allure: Hem Kullanabileceğiniz Bir Spor Araba Hem de Otonom Özellikli

Not: Bu, Sung Nak Lee tarafından yapılan bir sunumdur ve Acura ile ilgili değildir veya Acura tarafından desteklenmemektedir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here