Sony ve Honda’nın Yeni Elektrikli Aracı: Afeela

0
1841

Geçen yıl elektrikli otomobil geliştirmek ve üretmek için bir ortak girişim ilan eden Sony ve Honda, yeni otomobil markalarının adını açıkladı. Yeni markaları Afeela olarak karşımıza çıktı! İşte Sony ve Honda’nın yeni elektrikli aracı ”Afeela”.

Tüketici Elektroniği Fuarı sırasındaki bir sunumda Sony Honda Mobility CEO’su Yasuhide Mizuno, şirketin ilk arabasının bir prototipini açıkladı. Araç orta boy sedan gibi görünmekte. Arabanın 2025’te sipariş ve hatta satın alınabileceğini açıkladı. Sony ve Honda’nın yeni elektrikli aracı, Honda’nın fabrikalarından birinde üretime başlayacak.

Sony ve Honda'nın Yeni Elektrikli Aracı

Ceo, “Bu hareketlilik deneyiminin merkezinde ‘hisset’ kelimesi var” dedi. Yani odak noktasının insanları algılamak ve insanlarla etkileşim kurmak olacağını açıkladı. Ayrıca Mizuno, “Afeela, insanların etkileşimli hareketlilik hissini hissettiği ve hareketliliğin, algılama ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak insanları ve toplumu tespit edip anlayabildiği etkileşimli bir ilişki konseptimizi temsil ediyor” diye ekledi.

Honda’dan Güvenlik Sony’den Eğlence

Mizuno, otomobilin Honda’dan güvenlik ve sürücü destek sistemleri ile Sony’den eğlence ve etkileşimli özelliklere sahip olacağını söyledi. Otomobili geliştirirken, sürüş dinamikleri ve performansı kadar yazılım ve kullanıcı arayüzü teknolojisine de önem verdiklerini söyledi.

Otomobilin ön tamponunun üzerinde, şirketin ”media bar” adını verdiği dar bir dış ekran yer alıyor. Bu ekren aracın bilgi göstermesine ve aracın dışındaki insanlarla etkileşime girmesini sağlıyor.

İç dizaynda şirket, araca arayüz tasarlamak için oldukça iddialı bir çalışma sergiliyor. Fortnite’ı üreten Epic Games’in Unreal Engine grafik teknolojisi ile çalıştığını açıkladı. Unreal Engine’in teknolojisi, teknolojiyi Hummer EV’de kullanan General Motors dahil olmak üzere diğer otomobil markaları tarafından da kullanılıyor.

Araçta Tamamen Entegre Bir PS5 Tahmini

Ayrıca CEO otomobilin zengin eğlence seçenekleriyle geleceğinden de bahsetti. Bu seçeneklerin yine Sony’nin eğlence sistemlerinden olacağını tahmin ediyoruz. Zaten Honda-Sony arabası için ortaya atılan fikirlerden bazıları arasında oyun ve eğlence için tamamen entegre bir PS5 de vardı.Ayrıca ilgili yazımızı buradan inceleyebilirsiniz. Sony Honda Mobility başkanı ve Honda’nın üst düzey yöneticisi Yasuhide Mizuno’ya göre, planın “Sunmak istediğimiz eğlence ve ağa hitap edecek donanım olarak bir araba geliştirmek” olduğunu geçen yılın sonlarında verdiği bir röportajda söyledi.

Sony ve Honda'nın Yeni Elektrikli Aracı

Ayrıca aracın özellikle vurgulanan önemli özelliklerinden birisi de 45 kamera ve sensörü. Kameralar, radar, ultrasonik ve lidar da dahil olmak üzere 40’tan fazla sensör, aracın dış yüzeyinin her yerine yerleştirilerek nesneleri algılama ve otonom sürüş yeteneğini geliştirecek. Mizuno’ya göre Afeela, özerklik, güçlendirme ve yakınlık dahil olmak üzere üç ana temayı somutlaştırmaya çalışacak. Güvenliğe oldukça önem verdiğini söyleyen CEO Mizuno uyanıklık ve güvenliği sağlamak amaçlı sürücünün durumunu tespit edebileceği bu kamera ve sensörleri oldukça övdü.

Şimdilik ücret hakkında bilgi vermedi. Ancak bu yeni elektrikli araç, Mercedes-Benz, BMW, Volvo ve Audi gibi diğer premium otomobil üreticileriyle rekabet edecek şekilde fiyatlandırılacak.

Sony CES 2022 Fuarında Yeni Konseptlerini Sergiledi!

Trink Sat

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here