Skoda İlk Üretim Arabaları

 

SkodaSkoda İlk Üretim Arabaları, 125 yıl önce bugünlerde aralık ayının sonunda, iki bisiklet tutkunu Çek, bir mekanikçi Vaclav Laurin ve bir kitapçı Vaclav Klement, Slavia yani vatansever adı altında, o dönemde hüküm süren ulusal havaya ideal bir şekilde uyan kendi tasarımlarına sahip bisikletler üretmeye başladılar. Birkaç yıl sonra, 1899’da motosiklet üreten Laurin & Klement Co. şirketini kurdular. Bu şirket sürücüler arasında çok hızlı bir şekilde destek aldı ve yarışmalarda birçok ödül aldı. 1905 yılına gelindiğinde şirket motosiklet üretimini azalttı ve üretim arabaları yapmaya yöneldi.

Voiturette A

skoda üretim arabaları : Voiturette AMotosikletlere benzeyen, ilk şirketin Voiturette A adlı otomobili son derece popüler hale geldi. Daha sonra Çek otomobil klasiklerinin tartışılmaz arketipi haline geldi. İlk şirketin otomobilinin başarısı, Laurin & Klement Co.’ya hızla gelişen uluslararası otomobil pazarında istikrarlı bir konum sağladı. Böylece şirket, üretimi genişletmeye karar verdi. Üretim hacimleri o kadar hızlı büyüdü ki, kısa sürede bireysel girişimin kapasitesi aşıldı ve Laurin & Klement Co.’nun kurucuları, şirketi bir şirkete dönüştürme sürecine başladı. Böylece, giderek artan bir önem kazanan ŠKODA’nın uluslararası ticaretini başlattılar. Üretim kapasiteleri sürekli genişliyordu ve 1914’te ŠKODA şirketi zaten askeri teçhizat üretimine katılmıştı.

SKODA Popular

Skoda Üretim arabaları : SKODA PopularŞirket, 1920’lerdeki güçlü ülke ekonomik gelişimi nedeniyle, o zamanlar çok sayıda farklı modelde araba, kamyon, otobüs, havacılık motoru ve tarım makinesi üretti. Aynı zamanda şirket güçlü bir endüstriyel ortağa katılma ihtiyacı duydu. Bu nedenle, 1925 yılında Şirket, Laurin & Klement markasının feshi anlamına gelen Pilsen ŠKODA Co. ile birleşti. 1930’ların başlarında, otomobil üretimi alanı, ŠKODA Group şirketlerindeki ayrı bir halka açık şirkete devredildi. Bu şirket ASAP Otomotiv üretim şirketi olarak adlandırıldı. 1930’lardaki krizin sonunda Şirket, yeni modeli ŠKODA Popular ile bir atılım yaptı.

1939’dan 1945’e kadar Alman işgali, Alman İmparatorluğu’nun endüstrisine derinlemesine entegre olan Şirket’i olumsuz etkiledi. Sivil araçların üretimi önemli ölçüde azalırken, şirketin tüm yetkileri Reich’a hizmet etmeye yönlendirildi.

1946’da savaşın sonunda başlayan geniş bir millileştirme sürecinin bir sonucu olarak, Şirket AZNP adlı ulusal bir teşebbüs haline geldi. O dönemdeki siyasi ve ekonomik değişiklikler nedeniyle Şirket, binek otomobil üretiminde tekele sahipti.

SKODA Favorit

Geleneksel üretim yöntemlerine ve geçmiş başarılara dayanan Çekoslovak ekonomisi, empoze edilen planlı ekonomiye rağmen, sosyalist dönemde bile on yıllarca nispeten yüksek kalite standartlarını korumayı başardı. Bu standartlar, ancak 1960’ların sonlarında, Batı’daki yeni teknolojilerin ortaya çıkması nedeniyle şüpheye düşürüldü. 1970’lerin ortaları, Doğu Avrupa pazarındaki lider konumlarına rağmen, MladaBoleslav’daki otomobil üreticilerini olumsuz etkileyen Çekoslovak ekonomisinde şiddetli bir durgunluk döneminin başlangıcı oldu. Üretim hacimleri ancak 1987’de ŠKODA Favorit modelinin pazara girmesiyle artmaya başladı.

SKODA, automobilová as adıyla Volkswagen’daki Üretim Arabaları

SKODA, automobilová as adıyla Volkswagen'da1989’daki siyasi değişiklikler ve piyasa ekonomisine geçişten sonra, Çekoslovakya Hükümeti ve ŠKODA şirketinin yönetimi, uzun vadede Şirketin rekabet gücünü sağlayabilecek deneyim ve finansal yatırımlar sağlayabilecek güçlü bir uluslararası ortak aramaya başladı. Bu nedenle, Çekoslovakya Hükümeti Alman Volkswagen Grubu şirketleri ile işbirliği yapmaya karar verdiğinde, Volkswagen ve ŠKODA’nın ortak girişimi açık bir seçim haline geldi. Yeni şirket 16 Nisan 1991’de ŠKODA, automobilová as adıyla kuruldu ve VW, AUDI ve SEAT ile birlikte Volkswagen Grubu’nun dördüncü markası oldu.

2.El Skoda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here