Rebecca Jackson | Dünya Rekoru Sahibi

0
905
rebecca jackson

Rebecca Jackson, tek bir depo yakıtla 14 ülkeyi ziyaret ederek Guinness Dünya Rekoru’na sahip. Tanınmış bir yarış pilotu, gazeteci, Le Mans yarışmacısı ve araba tutkunu, onunla başarıları, hayalindeki araba ve daha fazlası hakkında edilen bir sohbetten alıntılar ile sizlerleyiz. Rebecca Jackson kimdir? Rebecca Jackson ne iş yapar?

Rebecca Jackson İle Sohbet;

rebecca jackson

1.Merhaba Rebecca, bizimle sohbet etmeyi kabul ettiğiniz için teşekkürler. Öncelikle bize biraz otomobille ilgilenmeye nasıl başladığınızdan bahseder misiniz? Ve okuyucularımıza şimdiye kadar kariyerinizde öne çıkan olaylar hakkında kısa bir genel bakış verebilir misiniz?

-“Bana sorduğun için teşekkür ederim! Katılmak bir zevk.

Arabalara ve motorculuğa her zaman ilgi duymuşumdur. 6 haftalıkken yarış pistindeydim ve etrafımda araba bilgisi ve tutkusu ile büyüdüm. Üniversitedeyken yatak odamın duvarı araba resimleriyle kaplıydı ve mezun olduğumda arabalarla ilgili bir kariyer istediğimi biliyordum.

2.Bir depo yakıtla 14 ülkeyi ziyaret ederek elde ettiğiniz Guinness Dünya Rekoru sahibi olduğunuz için tebrikler. Bu inanılmaz yolculuğun nasıl ortaya çıktığını ve yolculuğa nasıl hazırlandığınızı anlatır mısınız?

“RAC ve Audi’nin bir görevi vardı ve görevi yerine getirmesi için iki yetkin sürücü istediler! Bir otomobil gazetecisi ve klasik araba yarışçısı olan Andrew Frankel’e ve bana neredeyse 28 saat kesintisiz sürüş için teklifte bulundular. Her biri 4 saat olmak üzere aracı sürdük ve hızlı bir tuvalet molası vermek ve koltukları değiştirmek için sadece 4 saatte bir durduk. Sonlara doğru hiçbir anı kaçırmak istemedim, o yüzden yolcu koltuğundayken uyanık kalmak için gerçekten çok uğraştım. Hayatımın en muhteşem deneyimlerinden biriydi. Normalde uyuduğunuz ya da başka bir şey yaptığınız günün saatlerinde ve kısa bir zaman diliminde bu kadar çok ülkeyi görmek ve manzaralar gerçekten etkileyiciydi.”

  1. Yakıt tasarrufu yapmak ve daha ekonomik araç kullanmak isteyen sürücülere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Her şey araca mı bağlı yoksa sürüş tarzı en önemli faktör mü?

“Sürücü olarak yapabileceğiniz çok şey var; Aşırı frenlemeyi önlemek ve en aza indirmek için önünüzdeki yola bakarak bir öngörüde bulunmalısınız, lastiklerin doğru şişirildiğinden emin olun, araca düzenli olarak bakım yapın, fazla ağırlık taşımamanız için yalnızca temel öğeleri yanınızda bulundurun, camları kapalı tutun ve portbagajları kullanmayın. Yüksek devirler her zaman daha fazla yakıt yakar.”

rebecca jackson araba

  1. 2016 yılında, zorlu üç yıllık bir kampanyanın ardından prestijli 24 Hours of Le Mans dayanıklılık yarışı etkinliğinde yarıştınız. Efsanevi pistte sürmek nasıl bir duyguydu ve gelecekte bu yarışı ya da buna benzer başkalarını sürmek için herhangi bir planınız var mı?

“Dört yıllık projeyi 2013’te başlattım ve hedefime sadece 3 yılda ulaştım. Dolu dolu bir kampanyaydı! Şu anda hala kendimi son derece adadım.

Geri dönüp Le Mans’ta yarışmayı çok isterim; inanılmazdı. Pist için hazırlandım ve daha önce birçok kez orada bulundum, ancak hiçbir şey sizi bir yarışçı olarak orada olmaya hazırlamaz. 250.000 ziyaretçi var.

Bir sonraki kampanyam “Monaco Projesi” ve bu yıl, Welch Motorsport tarafından yönetilen Porsche’nin en yeni 911 Cup Car’ını hemen kavramaya başlıyorum.”

  1. Başarılı bir yarış pilotu olarak, pist günleri hakkında bir iki şey bilmelisiniz. Yerel yarış etkinliklerine katılmak isteyen amatörlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz ve bu iş için en uygun arabanın ne olduğunu düşünüyorsunuz?

Bir pistte herhangi bir arabayı alıp eğlenebileceğime inanıyorum. Eğer biraz paranız varsa, o zaman bir pist günü arabası satın alın.

Daha hafif bir araba, bir pist günü arabası için her zaman en iyisidir, ancak bu, neyi sevdiğinize ve onunla ne yapmak istediğinize bağlıdır. Örneğin, bir Caterham harika bir pist günü arabasıdır, ancak günlük bir sürücü olarak çok pratik değildir, oysa bir Porsche Boxster her şeyi yapabilir (Caterham kadar çevik olmasa da). Daha ucuz heyecanlar için eski bir Golf GTI veya M3’ü tercih edin. Ve giriş seviyesi motor sporları için, £500’a bir banger satın alın ve yerel motor kulübünüzle bir Auto Solo’ya girin. Bunu sınırında sürdürebilirseniz, gülümsemeleri garanti ederim.”

  1. Otomobillerden herhangi birini seçmek zorunda olsaydınız, sahip olmak için hayalinizdeki araba hangisi olurdu ve neden?

“Herhangi bir araba severden sadece bir araba seçmesini istemek neredeyse imkansız! Başkalarını seçmediğiniz için neredeyse kendinizi suçlu hissetmenize neden oluyor!

Nihai arabam yine de bir Porsche 993 GT2. 90’ların en havalı arabası; dört tekerlekten çekişin aksine turboşarjlı ve sadece arkadan çekişli.

8.Gelecekle ilgili planlarınızdan biraz bahseder misiniz? Hangi yarışlara katılmayı umuyorsunuz ve sizi heyecanlandıran başka etkinlikler var mı?

“Bu yıl klasik Beetle’ın daha yeni bir versiyonu olan modern Herbie ile yarışıyorum ve ayrıca 2018 Carrera Cup arabası. Bu en yeni Porsche 911 ve Supercup’ta Monaco’da yarışacağım otomobilin aynısı. Onu seviyorum ve yakında tekrar direksiyona geçmek için sabırsızlanıyorum.”

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here