Kadın Yarış Pilotları

Uzun yıllar boyunca araba yarışı dünyası, erkeklerin yönettiği kadınlara yer bulunmayan bir topluluktan ibaretti. Yıllar içinde birçok alanda olduğu gibi, kadınlar, araba yarışı dünyasında da yerlerini aldılar ve genişletmeyi başardılar. Öne çıkan ve sevilen birçok isim de oldu. Çok sevilen kadın yarış pilotları listesine bir göz atalım istedik.

Sabine Schmitz

Bu Alman kadın yarış arabası sürücüsü, en çok BBC’nin Top Gear programındaki TV kişiliği olarak bilinir. Ayrıca Porsche ve BMW için de sürüş yapmakta. Onu, Nürburgring pistinde BMW “ring taksisini” kullanan kadın olarak tanıyor olabilirsiniz.

Sabine, hem restoran hem de otel sahibi olduğu bilinen Schmitz ailesinden geliyor. O ve ablaları Hotel am Tiergarten’de yaşayarak büyüdüler. O da ailesinin izinden gitti ve otel ve restoran sahibi oldu.

Üç kız kardeş de yarış arabası kullanmaya başlarken, Sabine devam ederek zafere giden tek kişiydi. 1996 ve 1997 24 Saat Nürburgring ve 1998 VLN dayanıklılık yarışı şampiyonası dahil çeşitli etkinliklerde yer aldı. Sabine, bugün dünyanın en tanınmış kadın yarış pilotlarından biridir.

Kadın Yarış Pilotları

Pat Moss

En iyi kadın otomobil ralli sürücülerinden bahsettiğinizde, kesinlikle Pat Moss adını duymak mümkündür. Uluslararası rallilerde üç kez düpedüz kazandı ve yedi kez podyum yaptı. Beş kez Avrupa Bayanlar Ralli Şampiyonu olarak taçlandırıldı.

1950’lerden kalma büyük bir Formula 1 Grand Prix yıldızı olan Stirling Moss da kardeşidir. İsveçli ralli pilotu Erik Carlsson ile evlenmiştir.

Pat Moss

Courtney Force-Rahal

En iyi kadın drag racer’ları araştırdığınızda Courtney Force-Rahal’ın ismini duymanız olasıdır. Advance Auto Parts Chevy Camaro SS Funny Car’ı John Force Racing altında kullanıyor. Çünkü Courtney Force,’un kızı ve Ashley Force Hood’un kız kardeşi. John Force NHRA Dünya Komik Araba Yarışı Şampiyonasını 16 kez kazanan isimdir.

Courtney Force-Rahal, 2009’da Washington’da 22. yıllık NHRA Northwest Nationals yarışmasında ödülünü kazandı. Ardından, 2013’te O’Reilly Auto Parts Winternationals yarışmasında bir numara olan ilk kadın oldu.

Kadın Yarış Arabası Sürücüleri Courtney Force Rahal

Shirley Muldowney

1970’ler ve 1980’lerde, Shirley Muldowney gezegendeki tüm erkek yarış arabası sürücülerinden farklıydı. 1975’te Shirley, Auto Racing All-American takımının ilk kadın üyesi oldu. Daha sonra 1976’da Drag News Yılın En İyi Yakıt Sürücüsü oldu.

1977’de NHRA Winston dünya puanları şampiyonluğunu kazandı. Bu unvana ilk kez bir kadın sahip çıktı. Ayrıca ABD Temsilciler Meclisi tarafından verilen “Üstün Başarı Ödülü” nü kazandı. O yıl bu kadarla kalmadı, aynı zamanda Car Craft Magazine Yılın Kişisi oldu ve art arda üç NHRA ulusal etkinliğini kazandı.

Shirley Muldowney

Lyn St. James

Bu yarış arabası sürücüsü Evelyn Gene Cornwall olarak doğdu, ancak yasal olarak adını yarış kişiliğine uyacak şekilde değiştirdi. IndyCar serisinin en popüler sürücülerinden biriydi. Kariyerinde on bir CART artı beş Indy Racing League start aldı. Ayrıca Indianapolis 500’e katılmaya hak kazanan dokuz kadından biri. Ayrıca Indianapolis 500 Yılın Çaylağı ödülünü alan ilk kadın oldu.

Sahip olduğu diğer başarılar arasında:

24 Saat Daytona’dan 2 zafer

12 Saat Sebring’den bir galibiyet

Bazı Avrupa dayanıklılık yarışlarında yarışma

24 Saat Nürburgring’i birincilik ve ikincilikle tamamlayan ekip olmak da var.

Yarışmanın yanı sıra, kar amacı gütmeyen Women in the Women’s Circle Vakfı’nın da kurucusudur. Lyn ayrıca motivasyonel bir konuşmacı olarak zaman geçiriyor, ve Ulusal Motorsporları Temyiz Paneli’nde NASCAR için temyiz panelisti.

yarış pilotları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here