Maya Weug, Ferrari Ferrari Driver Academy ‘e katılan ilk kadın sürücü olarak tarih yazdı.

Ferrari Driver Academy ’deki İlk Kadın Maya Weug!

16 yaşındaki Weug, Ferrari ve FIA ​​motor sporları yönetim organı tarafından ortaklaşa yürütülen bir program olan Girls on Track – Rising Stars girişiminin son aşamasından seçildi.

Değerlendirme kampı, Ferrari’nin İtalya’nın Maranello kentindeki merkezinde gerçekleşti. Weug, 17 yaşındaki Doriane Pin, 14 yaşındaki Antonella Bassani ve 15 yaşındaki Julia Ayoub ile rekabetlerinde kazanan taraf oldu.

Bu, yedi yaşında karting yapmaya başlayan Weug’un; yetenekli genç sürücüleri motor sporlarında potansiyel bir kariyere hazırlamayı amaçlayan Akademi’de yer kazandığı anlamına geliyor.

ferrari driver academy

Akademi’den Formula 1’e Geçiş

Şu ana kadar, şu anki Ferrari sürücüsü Charles Leclerc dahil olmak üzere dört öğrenci Akademi’den Formula 1’e geçti.

Belçikalı bir anne ve Hollandalı bir babanın çocuğu olarak İspanya’da dünyaya gelen Hollandalı ‘Weug, “Bu günü asla unutmayacağım! Ferrari Sürücü Akademisi’ne katılan ilk kadın sürücü olmaktan çok mutluyum” dedi.

“FIA Girls on Track – Rising Stars programının son etabını kazanmak, bir yarış pilotu olma hayalimin peşinden gitmenin doğru olduğunu fark etmemi sağlıyor.”

“Bana inanan insanlara Ferrari Sürücü Akademisi üniformasını giymeyi hak ettiğimi göstermek için elimden geleni yapacağım; ve ilk tek kişilik yarış sezonuma hazırlanmaya başlamak için Maranello’ya gelmek için sabırsızlanıyorum.”

ferrari-Maya-Weug

Şampiyonalarda Yer Alacak

Weug, bu sezonun ilerleyen günlerinde F4 Şampiyonalarında yarışmayı içeren bir eğitim programından geçmek için yakında Maranello’ya dönecek.

FIA Başkanı Jean Todt, “Bu, Maya Weug’ın kariyerinde önemli bir an ve bu son seçime ulaşan dört sürücüye en içten tebriklerimi sunuyorum.” dedi.

“FIA Kızlar Yolda – Yükselen Yıldızlar programı, sporumuzda cinsiyet çeşitliliğini destekleme taahhüdümüzün anahtarıdır.”

Takım patronu Mattia Binotto, “Bu, Scuderia Ferrari ve akademisinin tarihinde önemli bir an,” dedi.

“Bu yıl boyunca Maya, bizimle birlikte ilerleyecek ve aynı zamanda Formula 1 yolunda tek koltukluların ilk adımı olarak görülen FIA Sertifikalı F4 şampiyonalarından birinde yer alacak.

“Maya’nın gelişi, Scuderia’nın tüm F1 topluluğu We Race As One tarafından desteklenen girişime uygun olarak motor sporlarını giderek daha kapsayıcı hale getirme taahhüdünün açık bir göstergesi.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here