Bmw ve Bosch İşbirliği ile Bilgi Ekranı

Kısa süre önce BMW Motorrad’ın CE04 scooter konseptinin haberleri çıktı. Özelliklerine bakıldığında buaracın en havalı özelliklerinden biri sürücü için eklenecek 10,25 inçlik (26 cm) bir bilgi ekranıydı. Bu büyüklükte bir ekran bir araba için bile oldukça büyük. Bir motosiklet üzerinde ise devasa ve orantısız duracağını düşünebiliriz. Ama Bmw ve Bosch işbirliği sayesinde buna da bir çözüm bulunmuş gibi gözüküyor.

Bölünmüş Ekran

BMW, tedarikçisi Bosch tarafından yapılan bir duyuruya göre, 2021 yılında bazı motosikletlerine 10,25 inç ekranı eklemeyi planlıyor. İlginç haberler bununla da sona ermiyor. Çünkü bu ekran, bölünmüş ekran yapabilen ilk motosiklet teknolojisi. Yani, bu ekran sayesinde bir tarafta motosikletinizin bilgilerine ve diğer tarafta telefonunuzun bilgilerine ulaşmanız kolaylıkla mümkün olabilir. Yeni 10,25 inç ekranın yeni boyutları, sürücünün dikkatini dağıtmadan tüm ilgili bilgileri bir bakışta göstermeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, ekranda görmek istedikleri içeriğe karar verir ve bunların tümü gidon bölümü ile kontrol edilebilir.

bmw ve bosch işbirliği bilgi ekranı

Özelliklere Diğer Motosikletlerde Sahip Olmak Mümkün

Telefonunuz için Bosch’tan MySpin adlı bir yazılım sayesinde ekran bütün bu bahsedilen özellikleri sergileyebilir. Bir akıllı telefon uygulamasının içeriği, motosiklet ekranının boyutuna uyan ilgili bilgileri göstermek için mySPIN ile otomatik olarak uyarlanır. Bölünmüş ekran, hız ve uyarılar gibi temel göstergeleri göstermeye devam eder. Büyük ekran önce BMW’de karşımıza çıktı. Fakat Bosch hem Ducati hem de Kawasaki’nin kendi MySpin tabanlı uygulamalarına sahip olduğunu onaylıyor. Bu markalarda, uygulamanın zaten bulunan mevcut 6.5 inç ekranlarla çalışması amaçlanıyor.

bmw motosiklet bilgi ekranı

Tehlike Ne Boyutta?

Bu kadar çok akıllı telefon entegrasyonuyla ilgili en büyük sorun, sürücülerin dikkatlerinin dağılma olasılığıdır. Bu tehlike arabalarda büyük iken motosikletlerde ise çok daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Bosch, akıllı telefon entegrasyonunu bu risk olmadan motosiklet paneline getirmenin bir yolunu bulduğuna inanıyor.Bu önlemler, yalnızca Rever gibi motosiklete özgü uygulamalara erişimi sınırlamayı içeriyor.

Motosikletlerde TFT LCD ekranlara doğru gelişmeler birkaç yıldır devam ediyor. Ekranların daha büyük, daha iyi ve daha işlevsel hale geldiğini görmek ise motosiklet severler için heyecan verici. Bu ekranların daha fazlasının da dokunmatik ekranlar haline gelmesi oluşan beklentiler arasında. Bosch ekran ünitesinde durumun böyle olup olmayacağı henüz belli değil.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here