Çocuğunuz Araba Yarışçısı Olsun İster miydiniz?

Hayallerindeki arabayı uygun fiyatlarla ve güvenle almak isteyenlerle arabasını içi rahat satmak isteyenleri buluşturan arabam.com olarak, motor sporları gibi otomotiv dünyasının en heyecan veren konusu üzerine küçük bir araştırma kaleme aldık. Çocuğunuz araba yarışçısı olsun ister miydiniz? Merak edenler için detayları yazımızda.

çocuğunuz araba yarışçısı

Motor sporları, tüm dünyada her yaştan insanın şu veya bu şekilde ilgisini çeker.

Özellikle erkeklere özgü bir ilgi alanı gibi görünmesine karşın pek çok kadının da motor yarışlarıyla seyirci olarak ya da pilot olarak ilgilendiğini biliyoruz. Çok havalı giysiler, çok havalı arablar, yüzlerce seyirci çok etkileyici şampiyonluk kutlamalarıyla araba yarışları, ışıltılı, çekici, “cool” bir hayatın pist olduğu bir oyundur adeta. Para, şöhret, eğlence, adrenalin kadar deneyim, eğitim, teknik bilgi kavramlarını da bir arada sunan araba yarışlarına katılmayı, ünlü bir yarışçı olmayı hayal etmeyen yok gibidir. Peki, “bizden geçti de çocuğumuz bir Michael Schumacher, bir Niki Lauda olur mu ki”, diyorsanız makalemizin devamını okuyun.

Araba Yarışçısı Olmak İçin Ne Gerekiyor?

Başarılı, ünlü kısaca yıldız bir futbolcu, yazar, oyuncu, iş adamı, şarkıcı olmak için gereken ortak meziyet; ilgili alanda yetenekli olmak ve azimdir. Araba yarışçısı olmak için de öncelikle bu iki yeteneğin bileşimi olan melekeye sahip olmak gerekiyor. Bundan sonra iyi bir görüş keskinliği, el-zihin koordinasyonu, mühendislik zekası ve elbette çok güçlü bir otomotiv tutkusu olmalı. Bu saydıklarımız çocuğunuzda varsa onu bir motor sporları yarışçısı olmak üzere yönlendirmeyi düşünebilirsiniz. “Henüz çok küçük, araba bile kullanamaz” demeyin, yeteneklerin erken keşfedilmesi çok şeyi değiştirir.

yarış pilotu

Motor Sporları Yarışçısı Olmak İçin Nereye Başvurmak Gerek?

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu yarışçı olmak isteyenlerin başvurarak lisans almaları gereken adrestir. Ancak lisans almak için yetişkin olmak, ehliyet sahibi olmak, şartlara uygun bir araca sahip olmak gerekir. Dolayısıyla çocuklar için yarışlara katılmak ve lisans almak mümkün değildir. Onlar eğitim almaya erken yaşlarda başlayarak kendilerini yarışlar için hazırlayabilirler. Motor sporları için sponsor olan kurumların desteği ile henüz küçük yaşlardaki çocuğunuzun motor, otomotiv mühendislik bilgisi, motor sporları, güvenli sürüş, motor sporları tarihi alanlarında eğitim almasını ve simülasyonlarla yeteneğini geliştirmesini sağlayabilirsiniz.

06/09/2016

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here