Kadın Yarış Pilotları

Uzun yıllar boyunca araba yarışı dünyası, erkeklerin yönettiği kadınlara yer bulunmayan bir topluluktan ibaretti. Yıllar içinde birçok alanda olduğu gibi, kadınlar, araba yarışı dünyasında da yerlerini aldılar ve genişletmeyi başardılar. Öne çıkan ve sevilen birçok isim de oldu. Çok sevilen kadın yarış pilotları listesine bir göz atalım istedik.

Denise McCluggage

Denise McCluggage’ın yarış kariyeri şu başarıları içeriyordu:

  • 1956 Nassau Bayanlar Yarış 1’de bir Porsche 550’yi zafere taşıdı
  • 1957’de Porsche 550 ile Watkins Glen Grand Prix Bayanlar Yarışını kazandı
  • 1957’de Nassau Ladies Races 1 ve 2’de bir Porsche 550’yi zafere taşıdı.
  • Bir Ferrari 250 sürdü ve 1961’de Sebring 12 Hours GT kategorisinde birinci oldu.
  • Venezuela Grand Prix’sinde Copa de Damas’ı Porsche 550 ile kazandı.
  • 1964 Monte Carlo Rallisi’nde bir Ford Falcon’la birinci sıraya çıktı.
  • Automotive Hall of Fame’e alındı. Bu onuru alan tek gazeteci o.

Denise’in kariyeri yarış dışında San Francisco Chronicle’da onu meşgul etti. Daha sonra, Le Mans sırasında yarış için araç sağlayan ilk Amerikan otomobil üreticisi Briggs Cunningham ile tanıştı.

New York’a ayrıldı ve profesyonel olarak yarışmaya başladı. Gazetecilik yönünü yerine getirmek için New York Herald Tribune’de sporla ilgili çalışmaya başladı. Tüm önyargılara ve zorluklara rağmen erkek rakiplerinin saygısını çabucak kazandı.

denise mccluggage- kadın yarış pilotları

Hellé Nice

Kadın yarış pilotlarından biri Hellé Nice idi.Gerçek adı Mariette Hélène Delangle’dı ve bir sürücüden çok daha fazlasıydı. Dansçı ve Fransız model olarak da çalıştı. İlk olarak sürücü de Courcelles aracılığıyla motor yarışlarına ilgi duymaya başladı. İlk performansı Paris’teki her yıl düzenlenen fuarda gerçekleşti.

Bundan önce, bir dansçı ve hevesli bir kayakçıydı, ancak bir kazada dizini incitti ve bu kaza onun için her iki tutkuyu da sona erdirdi. 1929’da, bir Oméga-Six sürerken Autodrome de Montlhéry’de tamamı kadınlardan oluşan Grand Prix yarışının galibi oldu.

Beş ayrı Fransa Grand Prix’sinde Bugatti Type 35C sürmeye başladı. Bununla birlikte sayısız anlaşma karşısına geldi ve Fransa’nın en ünlü kadınlarından biri oldu.

Asla bir yarış kazanmadığı doğru, ancak o hala yaşanabilecek en iyi kadın sürücülerden biri olarak nitelendiriliyor. Sıkı rekabet etti ve çoğu en iyi erkek yarışmacının önünde bitirdi. Zaman zaman, Grand Prix pistindeki tek kadın o oldu. Kadın yarış pilotları listesinde kesinlikle anabileceğimiz bir isim.

helle nice yarış pilotu

Jutta Kleinschmidt

Bu Alman yarışmacı, arazi etkinlikleri sırasında yarıştı. İsmini Paris Dakar Rallisinden tanıyabilirsiniz. Başlangıçta Isny ​​Polytech’te okudu ve fizik okudu. Ardından BMW için çalışmaya başladı.

İlk kez 1988’de bir BMW motosikletiyle yarıştı. Bunu arabalara geçmeden önce sadece 1988, 1992 ve 1994’te yaptı. 1995’te yarışmaya başladı ve 1997’de podyumda bitirdi. Ardından 2001’de Paris Dakar Rallisini kazandı. Kazanan tek kadın ve tek Alman oydu.

kadın yarış pilotları - julia kleinschmidt

Marie-Claude Charmasson

Marie-Claude Charmasson da az bilinen kadın yarış arabası sürücülerinden ve daha fazla tanınmayı hak ettiğini söylemek doğru olur. Marie, 1965’ten 1974’e kadar ralli pilotuydu. Opel Kadett, Chevrolet Corvette, Opel Commodore ve Chevrolet Camaro’yu kullanıyordu. Sonra 1974’ten 1976’ya kadar pistlerde yarıştı.

Yarış kariyeri, 1976 otomobil şampiyonasında BMW 3.5 CSI ile sona erdi. Yarış yıllarının sonunda, Chevys ile yarıştığı zamanından göstereceği iki sınıf galibiyeti vardı. Bunlar kariyer hayatının sonu olmadı. 24 Hours of LeMans ve Grand Prix için profesyonel bir fotoğrafçı oldu. Ardından, 1977’den 1982’ye kadar Renault Sports için dış ilişkilerde çalışmak üzere işe alındı.

marie claude

Michele Mouton

Yarış arabası sürücüleri hakkında Michele Mouton’u en iyi kadın olarak açıkça listeleyecek kişi sayısı çok fazladır. Mouton, Eski bir ralli pilotu ve Audi takımı için Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarıştı. Kariyerinde, dört zaferin yanı sıra 1982 dünya sürücüler şampiyonasında ikincilik kazandı.

Yardımcı pilot olarak başladı, ancak sürücü koltuğuna geçmesi uzun sürmedi. 1975’te 24 Saat Le Mans’da iki litrelik prototip sınıfını kazandı. Daha sonra 1977’de Fiat France ile sözleşme imzaladı. Sadece bir yıl sonra Tour de France Automobile’ı kazandı ve WRC ev etkinliklerinde tutarlı sonuçlar aldı.

1981’de Audi Sport onu takımına aldı ve aynı yıl Rallye Sanremo’yu kazandı. 1982 yarış yılında Brezilya, Yunanistan ve Portekiz’de galibiyetler elde etti ve onu Walter Röhrl’e ikinci sırada yer buldu. 1985’te Pikes Peak International Hill Climb’ı kazanmakla kalmadı, aynı zamanda rekoru en hızlı şekilde kırdı.

michelle mouton

Daha sonra 1986’da Peugeot ile devam etti ve Almanya Ralli Şampiyonası’nı kazandı. Aynı zamanda büyük bir ralli şampiyonasını kazanan ilk kadın sürücü oldu. B Grubu süper otomobillerin yasaklanması gerçekleştiğinde, ralli yapmaktan tamamen emekli oldu.

Bu, yarış alanında bir fark yaratmasını engellemedi. 2010 yılında FIA’nın Kadın ve Motor Sporları Komisyonu’nun ilk başkanı oldu. Ardından, bundan sadece bir yıl sonra, Dünya Ralli Şampiyonası’nda FIA’nın menajeri rolünü üstlendi.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here