Mazda, MX-5 İle Yeni Dünya Rekorunun Sahibi Oldu

0
876
MX-5

Mazda’nın ikonik araçlarından biri olan MX-5 ya da diğer adıyla Miata, rekorlar kitabına tekrar adını yazdırdı. JDM ve modifiye severlerin yakından tanıdığı Miata, 2013 yılında Hollanda’da düzenlenen buluşmada 683 adet araçla Guinness Dünya Rekoru’nun sahibi olmuştu. Mazda, bu yıl yaptığı buluşmada rekorunu daha da ileriye taşıdı.

707 Adet MX-5 Bir Arada!

MX-5

Buluşma İtalya’nın ünlü Modena Pisti’nde 18 Eylül tarihinde gerçekleşti. Bu buluşmaya dört farklı nedilden tam olarak 707 adet MX-5 katıldı. Guinnes Hakemleri, saat 18’de yaptığı sayım sonucunda rekoru kabul ettiler. Bu büyük buluşma Guinnes tarafından ‘’ Dünyanın En Büyük Mazda Geçit Töreni’’ ünvanını kazandı.

Bütün Nesiller Bir Arada

MX-5

Bu yapılan buluşmaya İtalya ve Avrupa’dan birçok Mazda MX-5 tutkunları katılım gösterdi. Ayrıca MX-5, Gelmiş geçmiş en çok satan roadster modelidir. Birbirinden farklı ülkelerden rekor için bir araya gelen tutkunların olması bize bu aracın niye en çok sattığını anlatır nitelikte. Bunun dışında etkinlikte 3’üncü ve 4’üncü neslin Program Yöneticisi, Japon mühendis Nabuhiro Yamamoto’da yer aldı. Bu sayede araç tutkunları hem Yamamoto tanışma hem de otomobillerini imzalatma şansı yakaladılar. Ayrıca etkinlikte MI.Mo Milano Monza Motor Show Başkanı Andrea Levy’de yer aldı. Bunun dışında etkinlikte Lotus’un eski patronu ve gerçek bir otomobil tutkunu olan Romano Artioli’nin torunu ve Elise modeline ismini veren Elisa Artioli gibi ünlü isimler de yer aldı.

Jinba Ittai Felsefesi

Ayrıca buluşmada büyük MX-5 koleksiyonuna sahip Andrea Mancini ve Ruoteclassiche, Youngtimer ve AutoItaliana’nın Direktörü David Giudici gibi isimler konuşma yaptı. Tüm bu buluşma boyunca odak noktası hep markanın ‘’Jinba Ittai’’ kavramı oldu. ‘’Jinba Ittai’’ kavramı, zamansız sürüş keyfi anlamına gelmektedir. Bu ilke doğrultusunda Mazda, At ve binicisi arasında oluşan bağı otomobillerinde kullanmaya özen gösterdi. Bu doğrultuda marka her zaman otomobil ve sürücüsü arasında bağ kurmak için çalıştı.

Mazda

MX-5 geçmişten bu yana her zaman markanın ruhunu benimsediği felsefesini en iyi şekilde yansıtmıştır. Aracın ilk tasarımı 50’li ve 60’lı yılların roadster otomobillerinden ilham alındı. Bu doğrultuda marka aldığı ilhamı benimsediği ‘’Jinba Ittai’’ ilkesiyle harmanlayarak bu eşsiz modeli hayatımıza getirdi. MX-5, 1990 yılında Avrupa’da ve ülkemizde satışa sunulduğu ilk haftalarda hemen tükenmişti. Bundan dolayı aracı almak isteyenler de 1991 yılına kadar beklemişti. Tüm bunlara bakıldığında o dönemlerde MX-5’i sürmek bir ayrıcalıktı.

Mazda

İlk çıktığından bu yana MX-5 NA (ilk nesil) kısa sürede koleksiyoncuların aranan modeli haline geldi. Bunun sebebi aracın gerek sağlamlık gerekse rafine zevk veren özellikleri sayesinde dikkatleri üstüne çekmesiydi. Bu yüzden aracın NA serisine duyulan sevgi ve tutku diğer serilere kıyasla hep baskın kalmıştır.

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here