Lamborghini Urus Geri Çağrıldı! Yangın Riski Mevcut

0
2564
lamborghini urus

Lamborghini Urus Geri Çağırılıyor!

Lamborghini firması bir yakıt konnektörü problemi nedeniyle Urus modeli araçlarını geri çağıracağını duyurdu. Yakıt konnektörü ısı nedeniyle tehlikeye girebilir ve bu da yakıt sızıntısına neden olup aracın yanmasına sebep olabilir. Bu sebeple hakkında soruşturma başlatılan firma Urus modeli araçlarını geri çağırıyor.

Yangın Oluştuma Riski Mevcut

Amerikan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin web sitesinden geçtiğimiz günlerde Lamborghini Urus’a dair belgeler yayınlandı. Bu belgelerde motor bölmesinde bulunan yakıt hattı hızlı konnektöründe sorun olduğu belirtildi. Bu konnektör ısı nedeniyle sorun çıkarabiliyor ve yakıt sızıntısına neden olabiliyor ifadelerine yer verildi.

lamborghini urus geri çağırma

Lamborghini firması ise yaptığı açıklamada, nadir durumlarda, motor bölmesinde oluşan yüksek sıcaklığın konnektörün bütünlüğüne zarar verebileceğini söyledir. Bu yüksek sıcaklıklar da hızlı bağlantı malzemesinin yumuşamasına ve yakıt sızıntısı oluşturmasına sebep olabilir. Bunun ilk işareti ise motor bölmesinden yükselen yakıt kokusu olacaktır. Yakıt sızıntısından kaynaklı olarak yangın riski de olası.

Porsche De Takipte

Geçtiğimiz yıl neredeyse aynı sebep yüzünden Porsche firması da bir soruşturma geçirmişti. Ancak firma daha böyle bir sorun yüzünden şikayet almadığı için araçlarını henüz geri çağırmamıştı. Lamborghini firmasına ise Temmuz ayından beri müşterilerin şikayette bulunduğu belirtilerek ikinci bir soruşturma açıldı. Bu nedenle de Lamborghini firması Urus modeli araçlarını geri çağıracak.

lamborghini urus geri çağrılıyor

2019 – 2020 model yıllarını kapsayan bu geri çağırma işlemi Lamborghini için 2.831 adet Urus modeli aracın geri çağırılması manasına geliyor. Tüm bu araçlarla bayilerde ücretsiz bir şekilde ilgilenilecek. Yeniden tasarlanmış bir yakıt hattı takma işlemi gerçekleştirilecek olan araçların işlem sürelerinin ise yaklaşık bir saat olması planlanıyor. Yani kısa bir süre içerisinde araçlar geri sahiplerine teslim edilecekler. Geri çağırma işleminin planlaması devam ediyor. İşlemin 18 Aralık’tan sonra başlaması öngörülüyor. Bu geri çağırma işlemine Avrupa ve Türkiye pazarı dahil olacak mı sorusunun cevabı ise henüz netleşmiş değil. Bu açıklamanın da Aralık ayının 18’inde yapılması bekleniyor. Avrupa ve Türkiye pazarı da dahil olursa Lamborghini firmasının başı biraz daha ağrıyabilir.

Otomobiliniz Geri Çağrılırsa Ne Olur?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here