Skoda Octavia vRS, hot hatch pazarında insanların tercihi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Çok pratik ve emsallerine göre ucuz olmasa da alınabilir araçlardandır. Ford’un Focus ST Estate kadar eğlenceli değil, ancak octavia’da sunulan incelik ve kolaylığı takdir etmemek doğru olmaz. Bu yüzden belki de buna hayranlık duyması ve saygı duyması kolay bir arabadır.

VRS Teknik özellikleri

Octavia vRS, üç motorla birlikte sunuluyor; 2.0 litre dört silindirli turbo benzin, 1.4 litre benzin tabanlı plug-in hibrit ve 2021’in ilk yarısında sahip olunabilen bir turbo dizel versiyonu ve dört tekerlekten çekişli. Tüm bu yenilemeler, hatchback’ler veya swlerde  mevcuttur.  Yedi ileri DSG çift ​​kavramalı otomatik şanzımanla donatılmış benzinli versiyonla başlayalım (altı ileri manuel de daha hızlı). Motor, 1.600rpm’de 242bhp ve 370Nm tork üretiyor. Bu, otomobili 0-100 km / s’den yedi saniyeden daha kısa bir sürede çıkarmaktadır. Bu rakamlar Mk8 Golf GTI’dakilere uyacak kadar güçlü . Yine de hatchback donanımında, Octavia vRS, Alman kardeş modelinden biraz daha ucuz.

Skoda’nın ilk spor arabası değil

Artık, Skoda ‘vRS yeşili’nin gösterişli ledlerini bile kullanmıyor, sadece gösterge paneli kaplamasında biraz kırmızı dikiş, spor koltuklar ve yarış direksiyonu var. VRS’nin iç mekanı sofistike, akıllı ve güzel bir şekilde tamamlanmış, bu son nesil Octavia’da şimdiye kadar yaşadığımız her şeyi destekliyor. VRS’in yol tutuşu bu ekstra olgunluğu daha da güçlendiriyor. Beklentilerinize bağlı olarak, bunun tamamen olumlu bir gelişme olmadığı sonucuna varabilirsiniz. Çünkü Octavia evinizin gelişmiş bir yol silahı gibi hissetmesini istiyorsanız, biraz hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Motoru çalıştırdığınız andan itibaren; performans amiral gemisi yerine kolaylıkla normal 1.5 litrelik bir Octavia olabilir.

Tam bir viraj canavarı

Daha hızlı, daha virajlı yollar bulun ve orda kullanınca vRS’nin mantığı daha da belirgin hale gelir.  Otomatik şanzıman günlük çalışmalarda erken vites değiştirmek için biraz fazla istekli olsa da, odak noktasını keskinleştirmek için spor moduna geçebilir veya direksiyon simidini kullanabilirsiniz. Ham performans rakamlarının önerdiği kadar hızlı hissetmiyor. Aracın boyutu ve ağırlığı ile rahat mı? Kesinlikle evet.  Direksiyon, bizim istediğimizden biraz daha hafif ve yine de nispeten iletişimsiz olmasına rağmen, hoş bir şekilde doğrudan. Standart sınırlı kaymalı diferansiyel, burnu köşelerde kontrol altında tutmaya yardımcı olur ve kesinlikle bu Octavia’yı serideki diğerlerinden daha fazla fırlatabilirsiniz.

Ancak vücut kontrolü iyi ve hızlı, akan yollarda en mutlu olduğu halde; özellikle engebeli veya hızlı yön değişiklikleri onu rahatsız eder. Ancak vRS, standart 19 inçlik jantlarda bile bazı geleneksel Octavia’lardan daha iyi sürüyor, çünkü sofistike bir çok bağlantılı süspansiyona sahip. LED matrix farlar, ısıtmalı ön koltuklar, ön ve arka park sensörleri, dijital gösterge paneli ve 10 inçlik parlak bir bilgi-eğlence sistemi gibi standarttır. Ve tabii ki, ön koltukların arkasında, muazzam bir yükleme alanıyla (600 litre veya arka koltuklar katlanmış halde 1.700 litre) herhangi bir ana akım üretim otomobilinin en iyi arka yolcu alanlarından biri bulunuyor. Octavia, Focus ST’yi sürücü heyecanını yenemeyebilir, ancak pratiklik konusunda onu kırar.

İKİNCİ EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here