Ekonomik sedan araçlar sürücülerin en çok tercih ettiği araç tipleridir. Hyundai Elantra 1.6 İlk üretildiği günden bu yana sıkça tercih edilen bir model olarak bu tip araçlar arasında yerini almıştır. Detayları araç üzerinden yorum yaparak inceleyelim.

SUV modası falan diyoruz ama hem Türkiye’de hem de dünya genelinde kompakt sedan kullanıcısı çok kemikleşmiş bir kitledir. Bu tip araçların yani sedan karoserin yola tutunan ağır havasından vazgeçmezler. Gerçekten de sedan araba modellerinin her zaman bir bussiness havası vardır. Hele de şöyle sıfır km gıcır gıcır pırıl pırıl bir sedansa karşınızdaki…

Hyundai Elantra modeli de kompakt sedan otomobil segmentinin her daim güçlü yarışçılarından biri olmuştur. Ağır duruşu kadar kompakt yapısının verdiği sportiflik de onu hem ikinci el piyasasında hem de sıfır araç satışlarında öne çıkarıyor. Zira geçen yılın en çok satanlar listesinde de ilk ona girmişti Elantra modeli. Gelelim 2017’de yenilenen Hyundai Elantra’nın özelliklerini incelemeye…

Hyundai Elantra Tasarım Özellikleri Nasıl?

2017 yılında Hyundai markası, kompakt sedan sınıfındaki yerini biraz daha netleştirmek üzere Elantra modeli üzerinde bir dizi yenilik yaptı. Pek çok otomobil yazarı, bu yeniliklerle yeni Elantra için ‘olgunlaşma çağı’ tanımını kullandı. Gerçekten de yapılan yeniliklerle 2017 Hyundai Elantra modeli epey değişti. Peki, tasarımdaki değişikler neler?

İlk göze çarpan detay, yeni tasarımın selefine göre daha şık gözüküyor olması. Sedan araç modellerine keskin çizgiler çok yakışır. Hyundai tasarımcıları da Elantra’da bunu öne çıkarmış. Daha keskin hatlar, krom vuguyla öne çıkarılmış.

Tek parça iri ön panjur biraz SUV modelleri anımsatsa da aracın genel tasarımına yakışmış.

Daha önceki yani eski ikinci el Elantra modelelrinde tamamen LED far teknolojisine yer verilkmemişti. Ancak son model Hyundai Elantra 1.6 için bu durum farklı. Gündüz farları ve stoplar ile tamamen LED teknoloji kullanılmış.

Son Model Hyundai Elantra 1.6 Boyutları

Selefine göre yeni Elantra’da boyutlar çok fazla değişmemiş. Ancak toplam uzunluk 40mm arttırılmış. Ayrıca yükseklik de biraz artmış. Yeni Hyundai Elantra 1.6 modeli eskisine göre 5 mm daha yüksek.

Sıfır Elantra’nın İç Mekanı Nasıl?

Yeni tasarımıyla Elantranın iç mekanı daha ferah görünüyor. Aslında iç mekanda genişleme yok ama kullanılan mazleme ve bunların düzeni daha ferah bir görünüm yaratmış. 7 inç genişliğinde dokunmatik ekran, selefine göre daha sade gösterge grubu ve ağır başlı bir imaj çizen direksiyon simidi de etkileyici. Ayrıca direksiyon üzerinden hız sabitleme ya da ses ayarı yapabiliyorsunuz.

Arka koltuk kol dayanakları oldukça kullanışlı tasarlanmış. Ayrıca bunlarda bardaklık da kullanımış. Ön koltuk sırtlıklarında sert plastik malzeme kullanılmış. Bu, biraz kalite algısını düşürse de aslında kirlenmeye karşı çok kullanışlı olmuş.

Hyundai Elantra Motor Seçenekleri Nasıl?

1,6 litre benzinli 127 HP motor ya da 1,6 litre turbo dizel 136 HP motor şeklinde iki seçenek var. Yani benzinli Elantra ya da dizel Elantra seçme şansınız var. Ayrıca her iki motor seçeneğinde de otomatik şanzıman sunuluyor. En önemlisi de Hyundai mühendislerinin geliştirdiği Drive Mode ile epeyce yakıt tasarrufu yapmak mümkün. Zira Drive mode Eco sistem devreye girdiğinde gaz tepkileri yavaşlıyor.

Hyundai Elantra’nın Rakipleri Kimler?

Skoda Octavia, Opel Astra Sedan, Toyota Corolla, Ford Focus sedan, Renault Fluence araçla aynı segmentteki diğer seçenekler. Nunlara tek tek baktığımızda, Skoda Octavia modeli motor seçeneklerinde Elantra ile benzerken yaklaşık 90 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Kalite algısı çok yüksek olan ve piyasası her zaman talepkar olan Astra sedan ise yine 100 bin Tl civarındaki başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. 1,4 litrelik 90HP motorluk Toyota Corolla da önemli bir rakip ancak motor gücü Elantra’ya göre düşük kalıyor.

Neden Hyundai Elantra?

‘Sedan araç arıyorum ve neden Elantra alayım’ diye düşünenlere bu otomobilin donanım listesindeki bütün özellikleri tek fiyatla sunduğu belirtelim.  Ayrıca rakipleri içinde en güçlü motorlardan birini 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla sunan Hyundai Elantra 1.6 sürüşü kişiselleştirme konusunda da çok başarılı.

Hyundai Elantra’nın Fiyatı Rakiplerine Göre Nasıl?

Öncelikle sıfır km Elantra almayı düşünüyorsanız; bu otomobil için marka tek donanım paketi tek fiyat politikası üzerine bir kurgu yapmış. İstenilen fiyata karşılık gerçekten çok zengin bir donanım çıkıyor karşımıza. Ancak tek donanım paketi, marka için kompakt sedan karoserde rekabetçi olmayan bir dezavantaj yaratıyor. Gelelim sıfır Hyundai Elantra fiyatına

1.6 DCVV Stile Benzinli Hyundai Elantra fiyatı 84.200TL

1.6 DCVV Stile Benzinli Otomatik Hyundai Elantra fiyatı 90.200TL

1.6 CRDi Elite Dizel Hyundai Elantra fiyatı 115.700TL

1.6 CRDi Elite Stile Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı 118.000TL

1.6 CRDi Elite DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı 122.700TL

1.6 CRDi Elite Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı 126.800TL

SunRoof’lu 1.6 CRDi Elite Plus DCT Dizel Hyundai Elantra fiyatı 129.600TL

Hyundai Elantra Yakıt Tüketimi Nasıl?

Hyundai Elantra 1.6 CRDİ DCT yakıt tüketimine baktığımızda fabrika verilerine göre 100km’de şehir dışında 3,8 litre; şehir içinde 4,7 litre rakamlarını görüyoruz.

Hyundai Elantra Bagaj Hacmi Nasıl?

Elantra sedan karoserde en geniş bagaj hacimlerinden birini sunuyor. Aracın bagajı 458 litre.

İkinci El Hyundai Elantra İlanları

1 YORUM

  1. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum aracın iç dış tasarımı genişliği konforu Harika.1.6 otomatik style comfort kullanıyorum ekstra android ekran ve çelik jant ile birlikte. Bu araç bu fiyata bu piyasada alınabilecek en makul araç arkadaşlar. Toyota ve civicle kıyaslanmış kesinlikle tasarım ve fiyat performans olarak elantra diyorum…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here