Plug İn Elektrikli Araç Satışları Üç Katına Çıktı

0
952
Plug-in Elektrikli Araç Satışları Üç Katına Çıktı

Ekim Ayında Avrupa’da Plug-in Elektrikli Araç Satışları Üç Katına Çıktı

Avrupa pazarında plug-in elektrikli araç satışları 3 katına çıktı. Ekim ayı rakamlarına göre en çok satış yapan elektrikli araç Volkswagen ID.3 oldu. Hızla gelişen pazarda Renault ZOE onu takip etti. Böylelikle Ekim ayı gelişen plug-in elektrikli araçlar için rekor bir ay oldu.

Araç Piyasasının %13’ü Plug-in Elektrikli Araçlarda

Geçtiğimiz seneye oranla %195’lik bir büyüme gösteren plug-in elektrikli araç pazarı pazarın da %13’ünü oluşturmaya başladı. Ekim ayında totalde 146.606 yeni plug – in binek otomobil tescil edildi. Bu araçların 73.257 tanesini BEV’ler (Battery Electric Vehicle) oluşturdu. Bu pazarın yaklaşık %6,5’ini temsil ediyor. 73.349 tanesini ise PHEV’ler (Plug – in Hybrit Electric Vehicle) oluşturdu. Bu da pazarın yaklaşık %6,5’ini temsil ediyor.

Avrupa pazarında en çok satan elektrikli araç ise yine Volkswagen ID.3 oldu. Ekim ayında 10.584 araç satan Volkswagen firmasının satışları ise 3 ülkede yoğunlaşmış durumda. 7.911 aracın 2.789 tanesini Hollanda’ya, 2.647 tanesini Almanya’ya ve 2.475 tanesini Norveç’e sattı.

volkswagen id.3

Renault ZOE İstikrarına Devam Ediyor

Avrupa elektrikli araç piyasasında en çok satan ikinci araç ise Renault ZOE oldu. Ekim ayında 9.890 araç satan Renault firmasının ise satışlarının çoğu iki ülkede yoğunlaşmış durumdaydı. 7.517 aracın 5.010 tanesini Almanya’ya, 2.507 tanesini ise Fransa’ya sattı.

Bu iki aracı ise üçüncü sırada Hyundai Kona Electric takip etti. 5.441 araç satan firmanın en çok satış yaptığı ülke ise 1.932 araç satışıyla Almanya oldu.

Hibrit Mercedes – Benz A – Class 250e 4.272 araç ve Kia Niro EV (e – Niro) 3.938 araö satarak başarılı rakamlara ulaşmış oldular.

plug-in renault zoe
Renault Zoe

Satışların Önemli Sebeplerinden Birisi Teşvikler

Üreticilerin ortalama emisyonu düşürmek için adeta birbiriyle yarıştığı Avrupa pazarında  elektrikli araçların tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birisi hükümet teşvikleri. Teşvikleri sonucunda Avrupa’da araç pazarının %13’üne elektrikli araçlar sahip olmuş durumda. Bu ay da Avrupa pazarında umduğunu bulamayan Tesla’nın en büyük sıkıntılarından birisi araçlarının Avrupa pazarı için fiyatlarının yüksek olması. Müşteriler daha çok uygun fiyatlı ve tasarımı daha ilginç araçlara yönelmiş gibi görünüyorlar.

Karbon Emisyonu

Karbon Emisyonu Nedir?

İkinci El Elektrikli Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here