Otomobiliniz Geri Çağrılırsa Ne Olur?

2
2725
otomobiliniz geri çağrılırsa

İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en iyi basketbolcusu kimdir? Bu soruya hemen hemen herkesin cevabı Michael Jordan olacaktır. Haksız oldukları da söylenemez. Ancak o bile 9.000’den fazla atış kaçırmış, yaklaşık 300 maç kaybetmiş ve 26 kez galibiyet sayısını kaçırmış. Bizzat kendisinin söylemine göre de tüm başarısını bu hatalara borçluymuş. Bu hata-başarı ilişkisini otomotiv sektörü de dahil olmak üzere tüm hayatımıza rahatlıkla uyarlayabiliriz. Sık sık olmasa da otomotiv sektöründe de hatalar meydana gelebiliyor. Bu hataların sonucunda, firmalar söz konusu hatalı otomobilleri geri çağırıyor ve hatayı telafi ediyor. Bu geri çağırmaların çoğunluğu güvenlik sebebiyle oluyor. Ve Jordan örneğinde de olduğu gibi otomotiv şirketlerinin yaptığı bu hatalar, birer utanç kaynağı olmaktan çok birer tecrübe ve gelişim olarak geri dönüyor. Peki sürücüler için bu durum nasıl işliyor, gelin birlikte otomobiliniz geri çağrılırsa ne olur sorusunu cevaplayalım.

aracım geri çağrıldı

Bir otomobil üreticisi, ürettiği otomobillerde herhangi bir güvenlik kusuru olduğunu ya da olabileceğini tespit ettiği zaman geri çağırma işlemini başlatır. Geri çağrılan modeller arasında sizin otomobiliniz de varsa eğer otomobilinizi nereden aldığınıza bakılmadan geri çağrılır. Yani otomobili aldığınız yer önemli değildir. Hatta otomobiliniz 2.el bile olabilir. Bu olağanüstü olarak nitelendirilebilecek durumda, aracınızın onarımı markanın anlaştığı servislerce ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilir. Ancak otomobilinizin yaşı 10’dan büyükse masraflar size ait olur.

Aracınız geri çağrıldığında ilk yapmanız gereken, en yakın ilgili servisi arayıp bu işlemin tamamlanması için bir randevu talep etmek olacaktır. Geri çağırma onarımları pek fazla kar getiren onarımlar olmadığı için servisler bu konuya doğal olarak bu konuya biraz mesafeli olabilir. Ancak bu ücretsiz onarım sizin hakkınız. Otomobiliniz geri çağrılırsa bunun nedeni çok yüksek ihtimalle ciddi bir problemdir. Bu nedenle kesinlikle aksatmamalı veya göz ardı etmemelisiniz.

Otomobiliniz Geri Çağrılırsa Bunu Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Aracınızın geri çağrılma bildirimleri çoğunlukla e-posta yoluyla yapılıyor. Dolayısıyla otomobilinizi alırken aktif olarak kullandığınız bir e-posta adresinizi vermeniz belki de hayatınızı kurtaracaktır. Bu hataların içinde direksiyon aksamındaki arızaların sıklıkla görülebildiğini düşündüğümüzde, bir e-posta durduk yere yolun ortasında takla atmanızı engelleyecektir. E-posta dışında, otomobilinizin markasının internet sitesinden yapılan haberler aracılığıyla da bu durum duyurulurken yetkili servisleri aradığınızda da konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

otomobiliniz geri çağrılırsa ne olur

İkinci El Otomobil İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here