Continental’den Fren Mesafesini %8 Kısaltacak Hamle!

0
1497
Continental fren mesafesi

Ünlü lastik üretici firmalardan biri olan Continental’den fren mesafesini artıran yeni lastikler geliyor. Marka, hem fren mesafesini hem de km performansını artıran Continental SportContact 7 ve UltraContact isimli yaz lastiklerini pazara sunacak.

Continental’den Yaza Özel Yeni Lastikler

Continental SportContact 7 Lastik

Yeni SportContact 7 lastikler asimetrik, uyarlanabilir sırt tasarımı ile kuru ve ıslak yollara bile uyum sağlayabilecek şekilde geliştirilmiş. Bu özellikleri sayesinde sürüş özellikleri daha yüksek hızlarda dahi hem güvenli hem de iyi bir seviyede kalıyor.

Continental’n yeni ürettiği spor lastiği SportContact 7, yüksek performanslı lastik segmentinde yer alıyor. Üstelik bu lastikler, farklı boyut ve ağırlıkta olan araçlar için. Söz konusu lastikleri öncekiler ile kıyasladığımızda;

  • Km performansında yüzde 17,
  • Yarış pisti performansında yüzde 10,
  • Islak zeminde frenleme mesafesinde yüzde 8,
  • Kuru zeminde ise yüzde 6 daha iyi sonuçlar elde etti.

Continental SportContact 7

SportContact 7 lastikler, Continental’in lastik performans standartlarını yeniden betimlemek için tasarlandı. Üstelik yeni amiral gemisi olan lastiğinin sürüş özelliklerine yüksek düzeyde güvenlik katmak için geliştirdi. SportContact 7 Tyre Reviews 2022 Ultra Yüksek Performans testinden de galibiyet ile döndü.

Aynı zamanda bu lastikler;

  • Ford Puma,
  • Maserati Ghibli,
  • Levante ve
  • Quattroporte

modelleri içinde orijinal ekipman onayı aldı.

Continental UltraContact

Continental UltraContact Lastik

Continental’in özel olarak geliştirdiği UltraContact isimli lastiği YellowChili hamuru bileşenlerine sahip.  Bu sayede yol yüzeyine iyice kenetlenerek

  • İyi bir kalkış,
  • Hassas direksiyon tepkisi ve
  • Güvenli fren mesafeleri sağlıyor.

UltraContact lastikler, Continental lastik mühendisleri tarafından özel olarak tasarlandı. Bu özel tasarım lastiğin sırt bölgesi, aşınmayı azaltarak lastiğin ömrünü uzatıyor. Yeni UltraContact lastiklerin deseninde yer alan dalgaların yoğunluğu ve sertliğini azaltan dalga kıranlar, gürültü dalgasının emisyonunu azaltıyor. Üstelik sırt kanallarına yerleştirilmiş olan dalga kırıcılar da su tahliyesini engellemiyor. Böylece hem gürültü emisyonu azalmış oluyor hem de yağışlı havalarda kısa fren mesafelerini garanti ediyor.

Fren Mesafesi

Fren Mesafesinin Önemi

Trafikte seyir halindeyken takip ya da bir başka değişle fren mesafesini korumak oldukça önemli. Önümüzdeki aracın ani bir frenle durması halinde ona çarpmamız muhtemeldir. Bu yüzden arkada olan aracın güvenli bir şekilde yavaşlaması ve durabilmesi için öndeki ve arkasında ki araç arasında asgari bir mesafe olmalıdır. Fren mesafesine dikkat etmek, can ve mal güvenliği için oldukça önemlidir.

arabam Garaj

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here