Bugatti Bolide Hypercar Üretime Başlıyor. Çılgınca şekillendirilmiş, olağanüstü güçlü Bugatti modeli sadece 40 kopya ile sınırlı olacak. Şu an gözüktüğü gibi Bolide‘nin tek eksiği kendi yarış serisi. Bugatti, ilk olarak Aralık 2020’de 1825 beygirlik bir konsept olarak tanıtılan Bolide’yi üreteceğini duyurdu. Bu tanıtımda aracın aktarma organları ve dış mekan tasarımı büyük ölçüde belirlenmişti. Beygir gücü ise üretim modeli için değişikliğe uğradı. Bugatti W-16 hala Bugatti’nin Centodieci ve Chiron Super Sport’uyla 1578 hp güç üretiyor.

Hiper arabanın hızında ilerlerken, yürüyen milyarderlerden oluşan bir müşteri kitlesi var. Ancak küçük gönüllü bir şekilde gelecek sefer de olsa, 1825 beygir paletli modelin kendi örneğini satın alma için talebi zordu.

Bugatti Bolide Hypercar Üretime Başlıyor ve Yalnızca 40 Tane Örneği Var

Bugatti, The Quail Motorsport Gathering’de, yaklaşık 4,8 milyon $’a denk gelen Bolide’yi 40’tan daha fazla üretmeyeceğini duyurdu. Bolide’yi şimdiye kadarki en pahalı özel arabalarından biri yapıyor. Ama mesele bu değil elbette; Bu, herhangi bir otomotiv koleksiyoncusu ve maddi imkanları olanlar için tasarlanmış bir araba.

Resmi görüntülere göre, Bolide üretimi, konseptin aero tasarımının çoğunu, özellikle Bugatti’nin ticari marka at nalı şeklindeki radyatör ızgarasının karbon fiber versiyonunun etrafına inşa edilmiş iskelet bir ön uç tutacak şekilde ayarlandı. O sadece sade hale gelmiş bir Chiron değil. Yoldaki kardeşinden açıkça daha yere yakın ve daha küçüktür. Ayrıca Bolide oldukça sağlam olan bir karbon fiber monokok etrafında inşa edilmiştir. Bugatti, henüz Bolide’nin iç mekanının ayrıntılı görünümlerini yayınlamadı. Yakın zamanda modeller piyasaya sürülmeden bir teaser görüntüsünün paylaşılacağını düşünüyoruz.

Bugatti Bolide Hypercar Üretime Başlıyor!

Arka görüşe hem önemli bir çift elemanlı kanat hem de dörtlü egzoz borusu hakimdir. Bunlar Lotus Evija tarzı Venturi tünelleri ve büyük bir difüzörün üzerinde görünenler arasında. Ayrıca, motor kapağının üzerinden geçen uzunca bir sıralı kanat elemanı ile birlikte kokpit çatısına monte bir giriş periskopu da vardır. Bugatti, iddia edilen herhangi bir aerodinamik yere basma kuvveti rakamı yayınlamadı. Ancak otomobilin önemli ölçüde negatif kaldırma üreteceği kesin gibi duruyor.

Bugatti Bolide Hypercar; Güçlü W-16 Motoru

Güç, Bugatti’nin uzun süredir hizmet veren dört turboşarjlı W-16 motorundan geliyor. Bu motor, 2005’te Veyron’un piyasaya sürülmesinden bu yana araçlarda kullanılıyor. Ve ayrıca şirketin tüm modern çağ ürünlerinde kullanılan güç santralinin gelişmiş bir versiyonudur. Orijinal “deneysel araç” konseptinde bu, 110 oktanlı yarış yakıtı üzerinde ve 1825 beygir gücüne kadar üretebildiği iddia edildi. Ayrıca Bolide üretimi için şirket, motor ayarını ticari olarak satılan birinci sınıf benzinle uyumlu tutmayı seçti. Çıkışı Chiron Super Sport ve Centodieci’de olduğu gibi daha mütevazı bir 1578 beygir gücüyle sınırlandırdı. Buna, sadece 2250 rpm’den itibaren mevcut olan 1600 Nm tork eşlik ediyor.

Bugatti Bolide Hypercar Üretime Başlıyor!

Bugatti, üretim Bolide’nin hangi şanzımanı kullanacağını onaylamadı. Ancak bu konsept, şirketin yola çıkan otomobillerinin yedi vitesli çift kavramalı şanzımana sahip dört tekerlekten çekiş sistemi etrafında inşa edildi. Bugatti, bitmiş otomobilin, şirketin modern standartlarına göre ince olduğunu belirtti. Marka Bolide’nin 1451.5 kg boş ağırlığa sahip olacağını ekledi. Ayrıca Bugatti, konsept versiyonu dışında daha önceki herhangi bir Bugatti modelinden daha üstün bir güç-ağırlık oranı sağlayacağı söyledi. Mühendisler Bolide’nin yapısını, FIA güvenlik standartlarına eşdeğer koruma sağlamak üzere tasarladı. Bolide de otomatik bir yangın söndürme sistemi standart olarak mevcut. Ayrıca konsept bir balon yakıt deposu ve altı noktalı emniyet kemerlerini içerecek.

Bugatti Bolide Hypercar Üretime Başlıyor!

Lamborghini SCV12 Essenza ve Ferrari FXX de dahil olmak üzere benzer programlarda olduğu gibi Bugatti, alıcılara Bolide’yi diğer sahiplerle birlikte ve GT Porsche’lerden herhangi biri olmadan deneyimlemelerini istiyor. Bugatti bunun için özel pist günleri sunmayı planladığını söyledi. Ancak biz yine de bir yarış serisinin daha eğlenceli olacağını düşünüyoruz.

Bugatti Bolide Hypercar’dan Beklenenler

En son sürümde bariz bir şekilde eksik olan bir şey var. Bu, konseptin Nürburgring Nordschleife çevresinde 5:23 tur atabilecek şekilde tasarlandığına dair önceki iddianın herhangi bir sözü. Bazı Bolide sahiplerinin de bunu denediğini görmek isteriz. Ya da en azından Bugatti Bolide modellerden bazı rekor süreler bekliyoruz. Tabi modelin pist üzerinde en yüksek devirlerde bir yıldız gibi kaymasını da.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here