Ferrari Schumacher’in Gelişiminden Memnun

Ferrari’nin sadece bir yarış takımı olmanın yanında, aynı zamanda bir sürücü yetiştiricisi görevi de var. Ferrari Sürücü Akademisi’nde pek çok genç ve yetenekli pilot destekleniyor ve yarışma imkânı buluyor. Şu an Ferrari koltuğunda oturan Charles Leclerc gibi, geçtiğimiz senenin F2 şampiyonu olan Mick Schumacher de bu akademiden mezun olan isimlerden. Geçtiğimiz sezonki başarısı sonrası, bu sezon Haas’ta bulunan boş Ferrari destekli sürücü koltuğuna oturan Mick; takım arkadaşı Mazepin’e sezonun ilk yarısında büyük üstünlük kurdu. Tabii ki bu durum Ferrari’nin de dikkatini çekti. Yaz arasına girilmeden önce Formula 1 kariyerinin en iyi sonucunu alan Mick, kırmızılardan beğeni topluyor. Öyle ki, Ferrari Schumacher’in gelişiminden memnun.

Konu Ferrari takım patronu Mattia Binotto’ya soruldu ve Binotto bu konuda görüşlerini belirtti.

Binotto’nun Açıklamaları

Ferrari’nin patronu Mick ile alakalı şöyle konuştu; ‘’Mick, Haas adına Formula 1’de ilk yılını geçiriyor. Sezon başında Mick’in hedefinin, baskı olmadan öğrenmek olduğunu belirtmiştik. Bu açıdan, 2021 senesi onun öğrenimi için oldukça önemli bir sene. Bu hedef doğrultusunda konuya bakarsak, iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Mick, sezon başından beri iyi iş çıkarıyor, gelişiyor ve öğreniyor. Bazı hatalar yaptı. Ancak bunlar öğrenme sürecinin bir parçası. Genel olarak mutlu olabiliriz. Onun için önemli olan sezonun diğer yarısında da bu gelişimi sürdürmek. Bunu yapabileceğinden eminim.’’Ferrari Schumacher'in Gelişiminden Memnun Binotto Mick

Binotto’ya Ferrari Sürücü Akademisi’ndeki diğer pilotlar da soruldu. Binotta bu konuda da ‘’ Ferrari Sürücü Akademisi’nde bulunan genç pilotlarımızın aldıkları sonuçların, genel olarak geçen seneki kadar iyi olmadığını düşünüyorum. Geçen sene, özellikle Formula 2’de harika sonuçlar yakalamıştık. Bu sene ise aynısı söz konusu değil. Bu yüzden geçen seneki kadar mutlu değiliz.’’ dedi.

Motor Sporları Haberleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here