Mercedes EQE Elektrikli Sedan bu sonbaharda Münih’te tanıtılacak. Mercedes-Benz, yaklaşmakta olan orta boy elektrikli sedanının bir tanıtımını gösterdi. Otomobil üreticisi ayrıca elektrikli bir AMG modelini ve bir EV Maybach konseptini duyurdu.

Mercedes-Benz, EQE’nin bu Eylül ayında Münih (eski adıyla Frankfurt) otomobil fuarında görücüye çıkacağını doğruladı. Ayrıca serinin zirvesi EQS sedanın küçültülmüş bir versiyonuna benzeyen bir sedanın teaser görüntüsünü yayınladı. Performans odaklı AMG bölümünün ilk EV’si de Münih’te tanıtılacak ve muhtemelen EQS‘ye dayanacak. Mercedes ayrıca, yakın tarihli bir basın toplantısında tanıtılan Mercedes-Maybach EQS SUV olması beklenen gösteride bir Maybach konseptini ortaya çıkaracak.

Mercedes EQE Elektrikli Sedan

Mercedes-Benz bu yıl elektrikli araç atağına girdi. Alt kompakt EQA crossover’ı, biraz daha kutulu EQB crossover’ı ve birinci sınıf EQS sedan’ı tanıttı. Alman lüks markası yavaşlama belirtisi göstermiyor. Ayrıca marka bugün, Almanya’nın uluslararası otomobil fuarı 2021 IAA’ya bir dizi yeni elektrikli araç lansmanı getireceğini duyurdu.

Mercedes duyurusuna göre, yeni EV’lerden ikisi üretime uygun araçlar olacak. İlki, Mercedes tarafından sağlanan gölgeli tanıtımlarda görülen yeni EQE olacak. EQE, Mercedes serisinde EQS’nin alt segmentinde yer alıyor. EQE adından da anlaşılacağı gibi, etkili bir şekilde E sınıfı bir elektrikli sedan. Teaser’dan EQE, daha büyük EQS’ye benzer şekle sahip. Ayrıca pürüzsüz gövdeye ve tam genişlikte bir arka lambaya sahip. İç mekan teaserı, ambiyans aydınlatmasını ve dijital bir gösterge grubunu içeriyor. Ayrıca EQS’nin devasa Hiper Ekranını anımsatan büyük bir merkezi bilgi-eğlence ekranını gösteriyor.Mercedes EQE Elektrikli Sedan

Kısaca açıklamak gerekirse; tıpkı EQC elektrikli GLC Sınıfı SUV ve yeni EQS S sınıfı ölçekli sedan, EQE EQ ailesinin orta ölçekli lüks sedan seçeneği olacaktır. Ancak, EQC’den farklı olarak EQE, Benz’in yeni özel elektrikli otomobil platformunda yer alacak.

Mercedes ayrıca, Mercedes’in kendi tuneri olan AMG tarafından yükseltilecek ilk EV’yi tanıtmak için Münih gösterisini kullanacak. Duyuruda Mercedes, elektrikli AMG’nin bir sedan olacağını doğruladı. Yani diğer tek Mercedes EV sedan aynı fuarda tanıtılacak olan EQE olduğu için büyük olasılıkla EQS’ye dayanacak.

Son olarak Mercedes, üst düzey Mercedes-Maybach lüks kolundan bir elektrik konsepti ortaya çıkaracak. Mercedes, bu çökmekte olan EV’nin hangi şekli alacağını belirtmedi. Ancak Mercedes’in yakın zamanda Mercedes-Maybach EQS SUV için bir teaser gösterdiğini göz önüne alalım. Sonuç muhtemelen bir SUV olacaktır. EQS SUV, kendisi de pahalı bir Maybach versiyonuna sahip olan gazla çalışan tam boyutlu GLS’nin elektrikli muadili olarak görev yapacak. Konseptin tasarımı, test edilen ve önümüzdeki yıl satışa çıkması beklenen seri üretim otomobilin tasarımına yakındır.

Mercedes EQE Elektrikli Sedan İç ve Dış Mekan Detayları

Şimdiye kadar Mercedes-Benz, EQE’nin dış ve iç tasarımının yalnızca karanlık teaser görüntülerini yayınladı. Ancak otomobil üreticisinin bu sedan ile daha büyük EQS arasında bir bağlantı kurmayı planladığı açık. EQE’nin burnunun ucundan kuyruğunun ucuna kadar uzanan akıcı profiline ve tavan çizgisine bakmanız yeterli. Bu, daha küçük sedanın EQS tarafından tanıtılan yeni nesil pod görünümünü daha agresif bir şekilde takip edeceğini gösteriyor. Ancak anlayabildiğimiz kadarıyla, EQE de ön ve arkada çamurluk çıkıntıları daha belirgindir. Modelin arka farlarında, tam genişlikte aydınlatmanın keyfini çıkaracak.

Mercedes EQE Elektrikli Sedan

EQS, EQE ile neredeyse aynı iç düzeni benimsiyor. Hyperscreen tam genişlikte gösterge paneli ekranının görünüşte küçültülmüş bir versiyonu mevcut. Ayrıca iç mekan daha da güçlü bir görünüme sahip oluyor. Bu göz kamaştırıcı parçanın EQS’de olduğu gibi EQE’de de isteğe bağlı olacağını düşünüyoruz. EQE, EQS ile aynı çift 12 inçlik gösterge paneli ünitelerini bulundurur. Ayrıca EQE, merkezi 17.7 inçlik ekranı kullanmayı tercih edebilir. Bu, Mercedes’in kullandığı birleşik “dev ekran” etkisini kırmak için daha az siyah çevre anlamına gelir. Sonuçta, EQS o kadar büyük ki, büyük Hyperscreen üçlüsü bile kapıdan kapıya uzanan piyano siyahı bir cam panelle birbirine bağlı. Burada, dijital gösterge kümesinin merkezi ekrana ve ardından yolcunun önündeki ekrana karışmasının etkisi daha da inandırıcıdır.

EQS’nin arkadan çekişli tek bir elektrik motoru ve dört tekerlekten çekiş şeklinde çift motor (aks başına bir) ile mevcut. Pil boyutu, yeni elektrikli Benz ile ilgili hemen hemen tüm diğer ilgili ayrıntılarla birlikte belirlenecek. Bu nedenle, EQE’nin Münih’te piyasaya sürüleceği Eylül ayında bu bilgiler yenilenecek. Daha fazlası için bizi okumaya devam edin.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here